Siirt'te Kaçak Su Denetimleri Sıklaştırıldı!

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (SİSKİ) ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaçak su kullanımının önüne geçmek ve su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu'nun talimatlarıyla yürütülen bu denetimler, halkın içme suyunda mağduriyet yaşamaması için sıklaştırıldı.

Siirt’te kurak geçen yaz mevsimi ve iklimsel kuraklık sebebiyle ana kaynaklarda su seviyesinin azalması nedeniyle bazı bölgelerde yaşanan su sorununun önünü geçmek amacıyla kaçak su ekipleri, sahada yaptıkları çalışmalarda şehir içme suyunu kaçak yollarla kullandığı tespit edilen kişilere yönelik yasal işlem uyguluyor.

Denetimlerde, içme suyunun yanı sıra tarlalar, bağ ve bahçelerin de kaçak yollarla sulandığı belirlenerek, kaçak su kullanan kişilere cezai işlem uygulanıyor.

Duyarlı vatandaşlarımızın, kaçak su kullanan kişileri, Siirt Belediyesi Alo 185 veya 0 (484) 223 22 60 No’lu telefonunu arayarak veya 0 535 016 05 44 nolu Whatsapp hattına bildirmeleri büyük önem arz etmektedir.

"Su Hayattır, Su Gelecektir" geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım.
Kaçak su kullananlara kesinlikle göz açtırmayacağız, kaçak suyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN