Siirt'te Kaçak Avlanan 3 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce kaçak avcılık yapan 3 kişi hakkında işlem yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt İli Eruh ilçesinde Kemerli Jandarma Karakol Komutanlığı ve Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinde kaçak avcılığın önüne geçmek için yapılan denetimlerde, avıclılık kurallarını ihlâl 3 kişiye hakkında İdari para cezası kesildi.

Edinilen bilgilere göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü av koruma ekiplerince Eruh ilçe kırsalında ve köylerinde Kemerli İlçe Jandarma Karakol Komutanlığıyla av koruma ve kontrol faaliyetleri yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri kırsal bölgede yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında kota dışı avlananan 3 kişi hakkında İdari para cezası uyguladı.

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “4915 sayılı Kanunun ilgili maddelerini  ihlâl ederek avcılık belgeleri olan fakat rezervasyon almadan kota dışı avlananan  3 şahıs hakkında İdari para cezası ve 1 adet yabani Tavşan vuran şahıs hakkında Tazminat bedeli Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından uygulanmiş olup cansız Tavşan toprağa gömülerek imhası gerçekleşmiştir.” Denildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN