Siirt'te Kaç Öğrenci Okula Başlayacak... Okullarda Maske Zorunluluğu Olacak mı? İl Milli Eğitim Müdürü Edip Açıkladı

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, 2022 – 2033 Eğitim Öğretim yılında 89 bin 880 öğrencinin okula başlayacağını ve maske zorunluluğunun olmadığını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Okulların son durumu ve geçmiş yıllara oranla eğitim başarısından bahseden Edip, önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Artı Siirt Haber Ajansı’na konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Edip, 2022 – 2033 Eğitim Öğretim yılının pazartesi günü itibariyle uyum haftasında başladığını söyledi.

“89 bin 880 öğrenci okula başlayacak”

Asıl açılışın 12 Eylülde 1’den 12’ye tüm kademelerde okullar eğitim ve öğretime açılmış olacağını belirten Edip, “89 bin 880 öğrencimiz bu sene eğitimde ders başı yapacak. 5 bin 500’e yakın öğretmen ve idarecimiz inşallah eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürecekler. 572 tane kurumumuz eğitim ve öğretime hazır bir şekilde eğitim öğretime açılacak.” Dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Olarak Çok Büyük Hazırlık Yaptık

Son hazırlıkların yapıldığını kaydeden Edip, “Bu sene çok büyük hazırlık yaptık. Özellikle dezavantajlı ve köy okullarımızda dokunmadığımız okulumuz kalmadı. Geçen yıllara nazaran pandeminin de etkisiyle durgunluk vardı fakat bu sene çok daha nitelikli ve donanımlı bir şekilde okullarımızı açıyoruz. İŞKUR kapsamında temizlik personeli sıkıntımız da yok denecek kadar az. Pazartesi günü öğrencilerin masasında ders kitapları ve yardımcı kaynak kitapları olacak. Bakanlığımız ilk defa böyle bir uygulama yapıyor. Öğrencilerimiz rahat bir eğitim görecek.” Diye konuştu.

Başarımız her yıl artıyor

Siirt’in eğitim anlamda başarısının geçen yıllara oranla arttığını belirten Edip, “Biz müdürlük olarak önceki yıldan daha iyi olmak için ön hazırlığımızı yapıyoruz. Önceki yıllara oranla çok ciddi bir akademik başarımız oldu. Siirt’in eğitim başarısı Türkiye’de her yıl yukarıya çıkarıyor. Tubitak, AB ve erasmus projeleri kapsamında yüzde 300-400 civarında proje artışımız oldu.  Üniversiteyi kazanma oranı geçmiş yıllara oranla çok ciddi anlamda arttı.” Değerlendirmesinde bulundu.

Okulların Son Durumu

Okulların son durumu hakkında bilgi veren Edip, şöyle dedi:

“Birçok okulumuzun yapımı bitti. 92 okulun büyük onarımını ve orta ölçekli onarımını yaptık. Yıkılan okulların yapımı için de bakanlıktan sadece onay bekleniyor. Okullaşma oranlarımız son derece iyi. Bu sene ana sınıflarda 5 yaşta hedefimiz yüzde 100. 5 yaştaki tüm öğrencilerimizin okul öncesinde eğitime erişmesini istiyoruz. Bunun için 60 tane yeni derslik açtık. 16 adet yeni anaokulu yapıyoruz. Onların hazırlıkları bitti bu ay içerisinde ihaleleri yapılacak. Siirt eğitim anlamında her sene çok daha iyi bir yere gidiyor diyebilirim.”

Velilere Mesaj

Eğitim öğretimde en önemli konunun velilere düştüğünü vurgulayan Edip, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu süreci veli, öğretmen ve öğrenciyle birlikte yürütüyoruz. Veliler bize güvensinler, zaten pandeminin etkisi yok denecek kadar az. Allah’a şükür okullarımızda maske kullanmıyoruz ama öğrenciler isterse tabii ki kullanabilir. Fakat sağlık noktasında problemimiz yok. Okullarımız temiz, fiziki altyapılarımız sağlam. Velilerin gönül rahatlığıyla öğrencilerini okula göndermelerini talep ediyoruz. Lütfen öğrencileri takip etsinler ve bize de güvensinler. Okula getirene kadar bizim emanetimiz, bize teslim etsinler. Geçen hiçbir öğrencimizin çok şükür burnu kanamadan yılı bitirmiştik. Bu yıl da tekrar kazasız, belasız, hayırlı ve başarılarla dolu bir eğitim ve öğretim yılını geçirmiş oluruz. Eğitim öğretim yılının öğrenciler başta olmak üzere, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diliyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN