Siirt'te İşçiler Asgari Ücret Altı Maaşlarla Çalıştırılıyor!

Artan ekonomik sıkıntı en çok asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışanları zorlamaya devam ederken, Siirt'te ise birçok işletmenin çalışanlarına asgari ücret altı maaş verdiği iddia ediliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ekonomik geçimsizlik ve işsizlik nedeniyle Siirtli vatandaşlar, iş bulmak umuduyla şehir dışına göç etmeye devam ederken, Siirt'te özel sektörde çalışan işçilerin ise asgari ücret altı çalıştırıldığı iddia ediliyor.

İlimizde birçok işletmede asgari ücret bile alamadıklarını belirten İdris A, "İş görüşmesine gittiğimiz zaman iş verenler, maaş olarak asgari ücret veremeyeceklerini belirtiyor." dedi.

İş görüşmesi için gittikleri işletmelere asgari ücret talep ettiklerinde ve taleplerinin Siirt'te maaşların asgari ücret altı verildiği için kendilerinin teklifinin reddedildiğini söyleyen İdris A, kamu kurum ve kuruluşların, Siirt'teki bu usulsüzlüğe çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Kamu kurum ve kuruluşları harekete geçmeye davet eden İdris A.," Siirt'teki işletmelerde, işçileri mağdur eden maaş ödemesinin önüne geçilmesi lazım, bu nedenle yetkili kurum ve kuruluşları harekete geçmeye davet ediyorum" diye konuştu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN