Siirt'te İş Verenlerin Verdiği Düşük Maaş Gençlerin Şehri Terk Etmesine Neden Oluyor! SGK Başta Olmak Üzere İlgili Tüm Kurumlar Görev Başına...

Siirt'te iş verenlerin çalışanlarına asgari ücretin altında maaş vermesi ve sigortalarını bile yatırmaması, gençlerin memleketlerini terk etmesine ve ekonomi de yaşanan sıkıntının getirdiği bunalım gençleri intihara sürükler oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Son günlerde artan intihar vakalarının başında ekonomik nedenlerin olduğu görülüyor. Ağırlıklı olarak da iş yerlerinde düşük maaşla, sigortasız ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan gençlerin intihara kalkıştığı  görülüyor. 

Her şeye gelen zamla ürünlerine anında zam yapan iş verenler, gelirlerini katlarken çalıştırdıkları personele ne zam yapıyor ne de sigortalarını yatırıyor. Bazı kurum düzeyindeki iş yerleri ise personelin sigortasını yatırıyor fakat yatırdığı asgari ücretin bir kısmını çalışanın elinden geri tahsil ediyor. İş bulmakta zorlanan gençler de yapılan haksızlığa pek fazla sesini çıkaramıyor. Ev geçindirmek, çocuklarına bakmak, gelecek kurma hayalinde olan gençler, patronlarının bu kurnazlığı yüzünden intihara kadar sürükleniyor. 

Çalışana Muhtaç Olan İş Verenler Yeterince Denetlenmiyor!

İlimizde özellikle birden fazla personel çalıştıran iş yerlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başta olmak üzere diğer ilgili kurumlar tarafından ne sıklıkla denetlendiği merak konusu. İş verenlerin çalıştırdıkları personelin sigortasını yatırmasına rağmen asgari ücretin altında maaş verdiğinden hiçbir kurumun haberi yok mu? Varsa neden en ağır cezalar verilmiyor ve bu durumun düzeltilmesi için ne bekleniyor? Hiç sigorta yatırmayan düşük maaş veren iş yerlerinin olduğunun bilinmesine rağmen, neden yeterince yaptırım uygulanmıyor. Gerekli yaptırımlar ve gerekli en ağır cezalar uygulanmadıkça gençlerin memleketinden kaçmaya devam edeceği ve ne yazık ki intihara kalkışmaya devam edeceği herkes tarafından biliniyor. 

Artı Siirt olarak ilimizin en büyük sorunları arasında yer alan düşük maaşlı işçi çalıştırmanın son bulmasını bekliyor, ilgili kurumları sıkı denetime davet ediyoruz. Yetkililerin, iş verenlere bir iş yerinin çalışanlar sayesinde ayakta durduğunu ve patronların işçilerin sırtından geçinmeyi, onları sömürmeyi  bırakması gerektiğini hatırlatmalarını bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Esnaf | 19 Temmuz 2023 15:43

    Bide Bi işverenin durumunu araştırsanız bu adam nasıl artan Kira bağkur elaman elektrik doğalgaz vergi diğer giderlerle nasıl baş ettiğini herşeyin esnafın sırtına nasıl Bi yük olduğunu ancak esnaf bilir esnafa asgari ücret Bi iş verin hemen dükkanını kapatıp o işte çalışacak

BUNLARA DA BAKIN