Siirt'te İnşaatı Duran Cezaevinin Son Durumu Ne Olacak? Cezaevi Çalışanları, Hükümlü ve Tutuklu Yakınları Mağdur!

Siirt T Tipi Kapalı Cezaevi'nin yapımını üstlenen Nuri P. adlı müteahhidin tutuklanıp cezaevine gönderilmesi nedeniyle inşaat yapımı da durdu. Cezaevi çalışanları, tutuklu ve hükümlü yakınlarının Batman Kampüs Ceza İnfaz Kurumlarına kadar gitmesi ise mağduriyete neden oluyor. Buna rağmen yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Müteahhidin tutuklanmasının ardından inşaatın yapımı da durdu. Batman'a gitmek zorunda kalan cezaevi çalışanları, tutuklu ve hükümlü yakınları mağduriyet yaşıyor.

İnşaat Malzemeleri Geri Toplandı

İnşaat yapımında kullanılan bazı malzemelerin de ilgili firmalar tarafından geri alındığı öğrenildi. İnşaatın yapımında yer alan bazı firmalardan bazılarının, inşaatın belirsizliği ve ödemenin yapılmaması nedeniyle malzemelerini geri topladığı öğrenildi.

Mayıs Ayında İhale Yapıldı Katılan Olmadı

Mayıs ayında inşaatın devamı için yeniden yapılan ihalede, hiçbir firma sorumluluk altına girmek istemediği için ihale sonuçsuz kaldı. Sonuca varılamayan ve belirsizliği devam eden ihalenin bundan sonraki süreci merak ediliyor.

700 İş Günü İçerisinde Bitirilmesi Hedefleniyordu 1000 Günü Aştı Henüz Başlanamadı

Kasım 2020 tarihinde ihaleye çıkan cezaevinin 700 iş günü içerisinde tamamlanması ve teslim edilmesi hedefleniyordu. Ancak yaşanan bu aksaklık nedeniyle Siirt'te tutuklu ve hükümlülerin çoğunun Batman Kampüs Ceza İnfaz Kurumlarına kadar gönderilmesi mağduriyetlere neden oluyor. Bu durum da infaz koruma görevlileri başta olmak üzere tutuklu ve hükümlü yakınları açısından da mağduriyete neden oluyor.

Kamuoyu Açıklama Bekliyor

Vatandaşlar, konuya ilişkin daha önce bu konu üzerinde yoğun mesai harcayan yetkililerden açıklama bekliyor. Böylesine önemli bir konu hakkında yetkililerin suskunluğunu bozması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN