Siirt'te Hem Kasaplar Hem de Lokantacılar Fiyat Artışından Dertli!

Türkiye'nin farklı illerinde yaklaşık iki aydır görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle, Siirt'te hayvan borsasının kapatılması ve kente hayvan sevkiyatının yasaklanmasından dolayı kasaplar kesecek hayvan bulmakta zorlanıyor. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye genelinde hayvan sevkiyatlarının yasaklanması nedeniyle kırmızı etin kilosunda son bir ayda yüzde 30’luk bir artış yaşandı.

"Siirt’te bulunan kasaplar ve lokantacılar ise artan kırmızı et fiyatlarından dertli"

Siirt’te kesecek hayvan bulmakta zorlandıklarını belirten Siirt Kasaplar Odası Başkanı Abdulkadir Can, “Giriş çıkışlar hayvanlara yasaklandığından dolayı hayvan almakta çok zorluk çekiyoruz, hayvan bulamıyoruz. Yetkililerden rica ediyorum bize biraz yardımcı olsunlar. Siirt’in giriş ve çıkışlarında hayvan sevkiyatını serbest bıraksınlar.” Dedi.

Siirt'te Hem Kasaplar Hem de Lokantacılar Fiyat Artışından Dertli!
Ramazan ayında et fiyatının daha da artacağına dikkat çeken Can, ”Önümüz de Ramazan ayı var, bütün kasap esnafımız hayvan bulmakta zorluk çekiyor. Bugün kesecek hayvan aradım ama bir tane kesecek hayvan bulamadık.” Şeklinde konuştu.

“Şehir İçinde Bulunan Ahır Sahipleri Fiyatları Katlıyor”

Kent içinde bulunan hayvan sahiplerinin fırsatçılık yaptığını belirten Can, “Şehir içinde de kimin ahırına gidiyorsak 3 bin liralık hayvan için bizlere 6, 7 bin lira fiyat biçiyor. Bu nedenle kilosu 160, 170 liralara çıkıyor, bunun sonucu nereye varacak.” Açıklamasında bulundu.

“Şap hastalığı Siirt’te Herhangi Bir Hayvanda Rastlanmadı”

Şap hastalığı söylentisinin fiyatlarda artışa neden olduğunu söyleyen Can, “Şap hastalığının söylentisinden önce etin fiyatı 120, 130 lirayken şuanda 150, 160 liraya kadar çıktı. Daha da yükselecek buna bir önlem alınmazsa, hayvan giriş ve çıkışları serbest olmazsa kilosu 200 liraya kadar da çıkabilir.” Şeklinde konuştu.

Siirt'te Hem Kasaplar Hem de Lokantacılar Fiyat Artışından Dertli!

Artan et fiyatlarından kendilerinin de mağdur olduğunu dile getiren Can, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Şimdi etin fiyatı yükseldikçe bizde müşteriye karşı mahcup oluyoruz”. Müşteriye, etin kilosunun 160 lira derken zorluk çekiyoruz. Biz istemiyoruz fiyat yükselsin, biz istiyoruz ki vatandaş ucuz et alsın ve ucuz et yesin. Yüksek fiyata çıktığı zaman et bizde zorluk çekiyoruz halkta zorluk çekiyor.”

Kentte lokanta esnafı olan Mehmet Özer, artan kırmızı et fiyatları nedeniyle menülerinde beyaz ete yöneldiklerini belirtti.

Siirt'te Hem Kasaplar Hem de Lokantacılar Fiyat Artışından Dertli!

Şap hastalığı söylentisi nedeniyle artan et fiyatlarından sonra menülerine zam yapmak zorunda olduğunu belirten Özer, “Şap hastalığı söylentisinden önce kemiksiz kırmızı etin kilosunu 160, 170 TL bandında alıyorduk. Ama bu şap hastalığından sonra fiyatlarda biraz artış oldu, kırmızı etin kilosu 220, 230 liralara kadar çıkmış durumda. Bu artışlar, yemek sektörünü de zorluyor ve fiyatlarda artış yapmamıza neden oluyor. Ayrıca hem şap hastalığı söylentisinden hem de fiyat artışından dolayı menülerimizde kırmızı etten çok beyaz ete yöneldik.” İfadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN