Siirt'te Hastanede Bebek Kaçırma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Siirt'te bir hastanenin Yenidoğan Ünitesi'nde olası bebek kaçırma vakalarına karşı Pembe Kod tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği hemşire kılığındaki bir kişinin bebek kaçırmaya çalışması üzerine ekipler alarma geçti.

Hastanenin Yenidoğan Ünitesi’nde bebek güvenliğine yönelik acil durumlara hazırlık amacıyla Pembe Kod tatbikatı düzenlendi. Tatbikat senaryosuna göre, hemşire kılığındaki bir kişi Yenidoğan Ünitesi’nden bebek kaçırmaya çalıştı. Durumun fark edilmesinin ardından Pembe Kod süreci başlatıldı.

Siirt'te Hastanede Bebek Kaçırma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Hastane Giriş Ve Çıkışları Kontrol Altına Alındı

Yapılan anonsun ardından Özel Güvenlik ve Teknik Servis ekipleri kısa sürede Yenidoğan Ünitesi’ne yönlendirildi. Ekipler tarafından hastanenin giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, senaryo gereği asansörler de devre dışı bırakıldı.

Siirt'te Hastanede Bebek Kaçırma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Güvenlik görevlileri tarafından hastanenin kamera kayıtları incelenerek şüpheli kişinin yeri tespit edildi. Senaryo gereği yakalanan kişi, kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

Pembe Kod Sonlandırıldı

Tatbikat, Pembe Kod Olay Bildirim Formu’nun düzenlenmesi ve Pembe Kod sürecinin sonlandırılmasıyla tamamlandı. Gerçekleştirilen tatbikatla, olası bebek kaçırma vakalarında hastane personelinin farkındalığının artırılması ve farklı birimler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlandı.

Siirt'te Hastanede Bebek Kaçırma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme