Siirt'te hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Siirt İl Müftülüğünün organizasyonuyla bu yıl 200 hacı adayı kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bu kapsamda hacca gidecek 86 kişilik ilk kafile için Siirt Müftülüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Tören, Muhammed Aygan Hocanın Kur'an tilaveti ile başladı. Ardından Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, hacı adaylarına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.

Siirt'te hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

"Hac ibadeti sabır imtihanıdır"

Bu ibadetin bir sabır testi olduğunu ve herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini belirten Müftü Pinal, şu tavsiyelerde bulundu:

"Oraya vardığımızda, herkesin Rahman'ın misafiri olduğunu asla unutmaması gerekir. Kul hakkına riayet ederek ona göre davranmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Asla nefsinize uymayın, gazaba gelmeyin, arkadaş tahrikine kapılmayın, kul hakkından uzak durun, zira orada yapılanların karşılığı da ona göre büyük olur. Buna riayet edilirse, inşallah Mevla bizleri af edilen kulları arasında ilhak eder."

Siirt'te hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Kadın hacı adaylarına da bazı tavsiyelerde bulunan Müftü Pinal, "Allah'ın evine girdiklerinde, onlara ayrılan bölümlerde ibadetlerini yapmaya özen göstersinler. O bölüme geçerek huzura dursunlar. 'Ya Rab, bu zamana kadar hep gönlümde olan ama şu dünya gözü ile göremediğim Beytullah'ın yanındayım. Onu görüyorum, ya Rab. Beytullah'a dönmüş olarak kalbimi sana arz ediyorum, kulluğumu sana sunuyorum' diyerek kulluklarını o düşünce ile yapmalı." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, okunan ezan ve salavatların ardından son buldu.

Kaynak: İLKHA / Murat Orhan 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN