Siirt'te Et Fiyatlarına Gelen Zam Lokanta Fiyatlarını da Etkiledi! İşte Fiyatlar…

Siirt'te dana etine gelen zam sonrası lokanta fiyatlarına da zam geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te dana etinin kilosunun 140 liradan 200 lira çıkmasıyla lokantalar da fiyatlarına zam yaptı.

Edinilen bilgiye göre, kentte dana etinin kilosunun 140 liradan 200 lira yükselmesiyle lokantalarda 60 liraya satılan bir porsiyon kebabın fiyatı 70 liraya yükseldi.

Lokanta İşletmecileri: Her Şeye Zam Geldi, Bizim de Ayakta Durmamız Lazım

Artı Siirt’in lokanta işletmecilerinden aldığı bilgiye göre, et fiyatlarının yükselmesi, personellerin maaşlarının ve sigorta ücretlerinin yükselmesi, yüksek doğal gaz, elektrik ve kira fiyatları işletmecileri olumsuz etkiledi.

Bazı lokanta işletmecileri, yaptığı açıklamada, “30-40 bin lira doğal gaz ve elektrik faturası ödüyoruz. Personellerin asgari ücret ve sigorta ücretine de zam geldi. Kira fiyatları zaten herkesin malumu. Ekstra ete de zam gelince bizim de ayakta durmamız adına 10 liralık bir zam yaptık. Elimizden geldiğince vatandaşa uygun fiyata lokanta hizmeti veriyoruz. Herkes biliyor ki dışarıda bir dürüm 40-50 liraya dayandı. Vatandaşlarımızın bizi anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz. Bazı işletmeler 20-30 personel çalıştırıyor. Biz de zam yapılmasını istemiyoruz fakat imkanlar buna bazen el vermiyor.” Açıklamasında bulundu.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yaktiniz ülkeyi | 24 Şubat 2023 01:34

    Bi hirsiz dolandiricinin vekilligini dusurup en buyuk hirsizi vekil secip butun ulkenin anasini aglattiniz, gurur duyun!

BUNLARA DA BAKIN