Siirt'te emekli umduğunu bulamadı!

Siirt'te Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamadı. Az da olsa emekli ikramiyesi ile nefes almayı düşünen emekli çiftçi hayal kırıklığı yaşadı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamak isteyen emekliler soluğu bankamatik başında aldı. Bankamatikte hesaplarına ikramiyenin yatmadığını gören emekliler sorunu bildirmek üzere Siirt Sosyalkl Güvenlik Kurumuna bildirdi.

Sosyal güvenlik kurumunda yapılan inceleme da Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanamak isteyen emeklilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı oldukları veya kayıtlı kira ödemesi alan emekli oldukları belirtildi.

Cumhuriyet'in 100. Yılına özel çalışmayan emeklilere verilen 5000 TL ikramiyeden yararlanmak isteyen, Siirtli emekliler büyük bir hayal kırıklığına uğrayarak, bu durumun düzeltilmesini istedi.

ÇKS'ye kayıtlı emeklileri Cumhuriyet'in 100. Yılına özel olarak verilen ikramiyeden kendilerinin de yararlanması gerektiğini belirterek,i hükümetin gerekli düzenlemeyi yapmasını istedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Taner | 15 Kasım 2023 21:41

    Cumhuriyet kurulalı en büyük adaletsiz olan ikramiye emeklileri kandırmadan başka birşey değil.Memur ve memur emeklilerine şimdiye kadar hep aynı zam yapiliyordu.memura her ay 8bin lira veriliyor emekliye ikramiye adı altında bir sefer ve adaletsiz.iyiki seçim var

BUNLARA DA BAKIN