Siirt'te Doktorlar Gazze İçin Kürtçe ve Arapça Hazırladıkları Dövizlerle 'Sessiz Yürüyüş' Düzenledi 

Siirt'te görevli doktorlar İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla 'sessiz yürüyüş' düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça yazıların yer aldığı dövizler eşliğinde Kızılay şubesine kadar yürüdü.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Doktor Özgür Aydın, İsrail’in on yıllardır devam ettirdiği işgal ve zulmün, 7 Ekim'den bu yana soykırım boyutlarına ulaştığını ve bütün dünyanın gözü önünde devam ettiğini söyledi.

"Yaşananlara karşı tepkimizi her şekilde göstermeye kararlıyız"

İnsan hakları ve uluslararası hukuk kurallarının ihlal edilerek hastanelerin hedef alındığını belirten Dr. Aydın, "Şu an Filistin’de büyük bir soykırım, sistematik bir işgal ve zulüm yapılmaktadır. Siyonist rejim tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de sivilleri, çocukları, kadınları, hastaneleri, okulları, kiliseleri ve camileri bombalamakta; sürekli “insan hakları” vurgusu yapan Birleşmiş Milletler ve Batı ise tüm bu olanlara sessiz kalmaktadır. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmektedir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmaktadır. Hekimler olarak Siyonist israil rejiminin saldırılarına karşı tepki göstermeye, Meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarının ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlı olduklarını ifade eden Aydın, "Bu hafta "Sessiz Yürüyüş"ümüz İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Siirt, Afyonkarahisar, Konya, Sakarya, Çorum, Balıkesir, Malatya, Rize ve Erzurum olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir. Yarın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Bu özel günün arifesinde tüm dünya ülkelerine, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na, Dünya Sağlık Örgütü’ne sesleniyor ve dünyadaki tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını, aktivistleri, gazetecileri, siyasetçileri, sanatçıları ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz.Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sindirilmeyeceğiz, sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı duranlar olacağız! Bu onurlu yürüyüşte yer alıp, zulme karşı durmak adına, her birinizi Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz." çağrısında bulundu.  
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Özgür | 14 Aralık 2023 03:42

    Doktorların eylemini takdir ediyoruz ve tebrik ediyoruz. Daha da yapılması gerekir diye düşünüyoruz. Çünkü bu vahşet bir insanlık dramı ve kabul edilemez. Ancak, hemen aşağıda YEMEN ülkesi var, yıllardır ağır zulüm altında, çocuklar bombalarla ölüyor, geri kalan çocuklar ise gıda alamamazlıktan ölüyor ve bütün anneler hasta, afrika kabilelerinden beter, bu durum 27 yıldır sürüyor. Eğer illa da insani olarak değil de, dinsel olarak baksanız dahi, yemenli çocuklar da, anneleri de müslüman... Yani eylem yapılacaksa ki bu doğru bir eylem illa da hizbullah, hüda par ile iş kur müdürünün talimatı ve direktifleri ile mi yapılması gerekir di ? ÖZGÜR bey !!! edep ve insanlık yahu

BUNLARA DA BAKIN