Siirt'te Doğalgaz Tepkisi: 500 Metre İleride Var, Keşkol'da Yok

Siirt'te Afetevleri Mahallesi'nde bulunan ve halk arasında 'Keşkol Mahallesi' olarak adlandırılan bölgede doğalgaz altyapısının olmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Aynı mahalleye bağlı bazı sokaklarda doğalgaz çalışmaları yürütülürken, Keşkol bölgesinin kapsam dışı bırakılması eleştiri konusu oldu.

Mahalle sakinleri, Afetevleri Mahallesi 1894 Sokak’ta doğalgaz çalışması yapıldığını ancak hemen alt kısmında yer alan Keşkol bölgesine hizmet götürülmediğini belirtti. 

Vatandaşlar, yaklaşık 500 metre mesafede doğalgaz hattı bulunmasına rağmen kendi bölgelerinde bu hizmetten yararlanamadıklarını ifade etti.

“Yanı Başımızda Var Ama Biz Faydalanamıyoruz”

Mahalle adına konuşan vatandaşlardan Nedim Çekin ve Edip Çekin, yaşanan duruma tepki göstererek yetkililere çağrıda bulundu. Çekinler, “Doğalgaz hattı mahallemizin çok yakınında olmasına rağmen bize verilmemesi kabul edilemez. Kış aylarında ciddi mağduriyet yaşıyoruz. Yanı başımızda olan hizmetten faydalanamıyoruz” dedi.

Yetkililere Çağrı

Mahalle sakinleri, sorunun çözümü için Siirt Valiliği ve Siirt Milletvekili Mervan Gül'e seslenerek Keşkol Mahallesi’nin de doğalgaz altyapı çalışmalarına dahil edilmesini istedi. Vatandaşlar, eşit hizmet talep ettiklerini vurgulayarak mağduriyetin giderilmesini beklediklerini dile getirdi.

Öte yandan, bölgede doğalgaz hattının genişletilmesine yönelik herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, mahalle halkı çalışmaların bir an önce başlatılmasını talep ediyor.

Siirt'te Doğalgaz Tepkisi: 500 Metre İleride Var, Keşkol'da Yok

Artı Siirt Haber Ajansı
Yorumlar 1
Abdurrahman 26 Nisan 2026 21:50

Siirt ili Afet Evleri (Keşkol) Mahallesi sakiniyim. 2026 yılı yatırım planında olduğu belirtilen ve Sayın Valimizin mahalle ziyareti sırasında sözünü verdiği doğalgaz hattının, şu an yapılan çalışmalar kapsamında mahallemize getirilmeyeceği bilgisini aldık. Şehrin hemen her mahallesinde bu hizmet varken mahallemizin kapsam dışı bırakılması bizleri mağdur etmektedir. Mağduriyetimizin giderilerek, 2026 planına sadık alınmasını ve doğalgaz çalışmalarının mahallemizde başlatılmasını arz ederim."

Bakmadan Geçme