Siirt'te, Doğal Afetlerin Gerçeklikleri Bu Konferansta Açıklandı!

Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından 'Doğal Afetin Felakete dönüştüğü Gün' Konulu seminer düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğruyol'un sunduğu seminere Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin ERDEMCİ, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, AFAD İl Müdürü Cahit AKKOYUN, AFAD gönüllüleri, personel ve öğrenciler katıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Seminerde “Depremler ve depremlerin yol açtığı olumsuz sonuçlara karşı toplumda bir farkındalık bilinci oluşturmak ve bu tür afetlerin vuku bulmadan önce ne tür tedbirlerin alınabileceğini vurgulamaktır. Ayrıca, depremin yol açtığı hasarlar göz önüne alınarak Mühendislik mesleğinin bu konudaki önemini az da olsa hatırlamak, hatırlatmak ve topluma açıklamaktır.” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğruyol, doğal afetlere karşı toplumda farkındalık bilinci oluşması gerektiğini belirtti.

Özellikle depremlere karşı tedbir alınması gerektiğini belirten Doğruyol: “Toplumda bir farkındalık bilinci oluşturmak ve bu tür afetlerin vuku bulmadan önce ne tür tedbirlerin alınabileceğini vurgulanmalıdır. Ayrıca, depremin yol açtığı hasarlar göz önüne alınarak Mühendislik mesleğinin bu konudaki önemini az da olsa hatırlamak, hatırlatmak ve topluma açıklamaktır.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN