Siirt'te Dilencinin Sakladığı Paralar Bebek Bezinde Çıktı!

Siirt'te dilenirken yakalanan dilencilerin yanındaki bebek bezinin arasından 382 TL çıktı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin merkezi noktalarında çarşı, hastane ve cami avlularında vatandaşların dini duygularını sömürerek dilencilik yapanlara karşı operasyon düzenledi.

Son zamanlarda özellikle kent merkezinde kaldırım işgalleri ve seyyar satıcılara yönelik denetimlerini sürdüren Zabıta ekipleri vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeler, Pazar önleri, trafik ışıkları ile cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara yönelik operasyonlarda biri Türk vatandaşı olmak üzere 7’si Suriyeli olan toplam 8 dilencinin üst aramaları sonucu üzerinde çıkan paralar tutanak altına alındı. Kabahatler Kanunu’na göre haklarında cezai işlem uygulanan dilencilerin üzerinden çıkan 382 liraya el konuldu.

Suriye uyruklu yabancılar, Siirt İl Göç İdaresine teslim edildi.

Dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını bir kaz daha hatırlatmak isteriz.

Siirt'te Dilencinin Sakladığı Paralar Bebek Bezinde Çıktı!Siirt'te Dilencinin Sakladığı Paralar Bebek Bezinde Çıktı!

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 02 Eylül 2022 11:51

    Sayin vali calisiyor gordugum kadariyla ama bu dilenciler kinusunda sıfır calisma var dilenci kenti olmus suriyeli bir gurup var mutlaka sehirden uzaklastirilmali sayin vali umarim bu mesaji okur geregini yaoar

BUNLARA DA BAKIN