Siirt'te Depremzede Çocuklara Koruyucu Aile Olmak İçin Kaç Aile Başvurdu? Koruyucu Aile Nasıl Olunur, İşte Aranan Şartlar...

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinde Siirt'te yüzlerce aile, çocuklara koruyucu aile olmak için başvuruda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Aile ve Sosyal Politikalar Siirt İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, Siirt'te şu ana kadar 320 ailenin koruyucu aile olmak için başvuruda bulunduğunu belirtti. 

İl Müdürü Ergün, aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocukların ilk olarak bakanlığa bağlı kuruluşlara alındığı belirterek, depremzede çocuklara koruyucu aile olmanın koşullarını duyurdu. 

e-Devlet üzerinden yapılacak olan koruyucu aile başvuruları sonrası bakanlığın  değerlendirmelerini yapacağını belirten Ergün, depremzede çocuklar için koruyucu ailenin nasıl olunacağını ve o konu hakkında ayrıntıları şöyle açıkladı:

"Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.
Koruyucu aileye uygun çocuk; Öz ailesince bir süre için bakılamayan, Çeşitli nedenlerle evlat edindirilme şansını tümüyle yitirmiş olan, Tek ya da kardeş olup, koruyucu aile yanına yerleştirilmeye uygun olduğu meslek elemanları tarafından belirlenmiş çocuklardır.
Kimler koruyucu aile olabilir: Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız, 25-65 Yaşları arasındaysanız, En az ilkokul mezunu iseniz, Düzenli bir gelire sahipseniz, Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz.
Koruyucu aile olmak icin istenen belgeler: Öğrenim durumunu gösterir belgenin onaylı örneği.
-İş, gelir ve sosyal güvenlik durumunu gösteren belgenin onaylı örneği.
-Adli sicil belgesi
-Koruyucu aile olacak kişiler ve varsa birlikte yaşadığı kişilerin fiziksel engeli, ruhsal rahatsızlığı ve bulaşıcı hastalığının olmadığını gösteren sağlık kurulu raporu
-ikametgah adres bilgisi
Koruyucu aile olmak icin başvuru yapan aileler belgeleri tamamladıktan sonra aile izlemeleri başlamaktadır. İl müdürlüğünün yoğunluğuna göre en az 6 ay olmak üzere izlemeler gerçekleştirilir. İzlemeler sonucunda il müdürlüğünde komisyon tarafından koruyucu ailenin uygunluk durumu degerlendirilir. Koruyucu aile uygun olması durumunda aileye uygun cocuk arama çalışması yapılmaktadır. 
Önemli not: her aile koruyucu aile olamaz. Korunma ve bakim altında bulunan çocukların koruyucu aileye verilmesinin uygunluk durumu da önemlidir. Aile ve cocuk eşleştirmesi, uyum süreci büyük önem arz etmektedir. Koruyucu aileye verilecek çocukların öncelikle mahkeme tarafından korunma altına alınması gerekmektedir."

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Firdevs Ertuğrul | 11 Şubat 2023 22:09

    Ben koruyucu aile olmak istiyorum bir kız çocuğu istiyorum herhangi bir hastalığım yok çok istiyorum kiracı değilim bebek bakabilirim lütfen verin

BUNLARA DA BAKIN