Siirt'te deprem öncesi 8 bin 277 olan sigortalı konut sayısı, 20 günde 2 katını geçti

Siirt'te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sigortalı konut sayısı 2 kattan fazla artarak 8 bin 277'den 19 bin 873'e ulaştı. Ay Sigorta acentesi sahibi Yasin Ümit Ay, 'Günde en fazla 5 tane deprem sigortası yapıyorduk. Bugün, bu rakam 70 ile 100 arasında değişkenlik gösteriyor' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Depremin ardından Siirt’te konutlarını güvenceye almak için deprem sigortası yaptıranların sayısında büyük bir artış yaşandı.
Siirt’te Ay Sigorta şirketi sahibi Yasin Ümit Ay, deprem sonrasında Siirt’te 11 bin 596‬ konut için deprem sigortası yaptırıldığını söyledi.

Depremin ardından yoğunluk oluştuğunu söyleyen sigorta şirketi sahibi Yasin Ümit Ay, “Deprem sonrası sigorta acenteleri olarak bizlerde yoğunluk oluşmaya başladı. Yoğunluğumuzun çoğunluğu deprem sigortasıyla ilgili. Depremden önce vatandaşlarımız deprem sigortasını sadece elektrik, doğalgaz ve su aboneliği için yaptırıyorlardı. Günde en fazla 5 tane deprem sigortası yapıyorken bugün bu rakam 70 ile 100 arasında bir değişkenlik gösteriyor.” Dedi.

Siirt'te deprem öncesi 8 bin 277 olan sigortalı konut sayısı, 20 günde 2 katını geçti

Ay, Depremden önce Siirt’te 8 bin 277 konut sigortalıyken bugün bu rakamın 19 bin 873’e ulaştığını belirti.

“Deprem sigortasının maliyeti 280, 480 850 Türk Lirası gibi rakamlar arasında konutun adresi ve metre karesine göre değişkenlik gösteriyor.” İfadesini kullanan Ay, “Örneğin şehir merkezindeki 100 metrekarelik bir dairenin sigorta pirim fiyatı 280 lira olurken sigortalımızın olası bir afette alabileceği ücret ise 370 bin ile 390 bin Türk Lirası arasında değişkenlik göstermektedir.” Dedi.

Siirt'te deprem öncesi 8 bin 277 olan sigortalı konut sayısı, 20 günde 2 katını geçti

 “Deprem Sigortası ne işe yarar diye bilgi verecek olursak, deprem, tsunami, yangın gibi doğal afet sonuçlarında evinizi teminat altına alan bir sigorta poliçesidir.” Açıklamasında bulunan Ay konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Gelen vatandaşların en çok merak ettiği konu, benime evimin sigorta poliçe ücreti ne çıkar, bunların teminatları nelerdir, ne gibi ücretler öderim konusunda bilgi almak için gerek telefonlarımızı arıyorlar gerekse ofislerimize geliyorlar bizde vatandaşlara bilgileri aktarıyoruz.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN