- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te Çocuk Parklarına 12,5 Milyonluk Yatırım: Oyun Alanları Yenileniyor
Siirt'te Çocuk Parklarına 12,5 Milyonluk Yatırım: Oyun Alanları Yenileniyor
Siirt'te 36 Parktan 16'sı Yenilendi: Milyonluk Bakım Tamamlanıyor
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Kooperatif Mahallesi'nde bulunan Hayrettin Özgen Parkı’nda çocuk parkları ve oyun alanlarının bakım ve onarım çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yaz tatilinde çocukların yoğun şekilde kullandığı oyun alanları için büyük bir yatırım gerçekleştirildiğini belirten Vali Kızılkaya, il genelinde 36 çocuk parkı ve dinlenme alanı bulunduğunu, bunlardan en çok kullanılan 16 parkın yaklaşık 12,5 milyon TL maliyetle onarımlarının tamamlandığını veya bitirilmek üzere olduğunu söyledi.
Gaziantep Şahinbey Belediyesi ile Kardeşlik Parkı Onarımı Yakında
Vali Kızılkaya, kardeş şehir Gaziantep Şahinbey Belediyesi ile geçmişte ortak yapılan Şahinbey Parkı’nın onarımının da gündemde olduğunu belirtti. “Şahinbey Belediyesi yetkilileri durumu memnuniyetle karşıladı. İhalesi önümüzdeki günlerde yapılacak ve kısa sürede onarım tamamlanacak.” dedi. Kalan diğer parkların bakım ve onarım çalışmalarının da belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürüldüğünü, bütçe imkanları ölçüsünde yenilemelerin devam edeceğini aktardı.
Kamu Malına Sahip Çıkalım: Vatandaştan Duyarlılık Çağrısı
Vali Kızılkaya, parkların sağlıklı ve uzun ömürlü kullanılabilmesi için vatandaşlara önemli çağrıda bulundu. “Geçmişte kamu mallarımıza zarar veren olumsuz davranışlarla karşılaştık. Böyle durumlara izin vermemeliyiz. Kötü kullananları vatandaşlık bilinciyle uyarmak hepimizin görevidir. Gerekirse belediyemizin WhatsApp ihbar hattı ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirim yapabiliriz.” ifadelerini kullandı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bakım ve Onarıma Devam Ediyor
“Parklarımızı sevgi, saygı ve özenle kullandığımızda yapılan yatırımlar uzun yıllar halkımıza hizmet edecektir.” diyen Vali Kızılkaya, bakım çalışmalarında emeği geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti. Ayrıca, programı takip eden basın mensuplarına da teşekkürlerini iletti.
Bakmadan Geçme





