Siirt'te Çevre Temizliğine Dikkat Çekilmesi İçin yürüyüş Gerçekleştirildi!

Hazreti Fakirullah (Güres) Caddesinde düzenlenen etkinliğe, Siirt Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, öğrenciler, çevre gönüllüleri, öğrenciler ve kurum çalışanları katıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Etkinliğe katılan kurum müdürleri, öğrenciler, çevre gönüllüleri, öğrenciler ve kurum çalışanları Hazreti Fakirullah (Güres) Caddesinde düzenledikleri yürüyüşle çevre kirliliğine dikkat çekti. Yürüyüşün ardından grup cadde boyunca çevre temizliği yaptı.

Yüz yılın en büyük sorunlarından birinin çevre sorunu olduğunu belirten Siirt Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül, “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü, aynı zamanda 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası. Bütün dünyada kutlanılıyor. Ayrıca ülkemizde 5-9 Haziran günleri arası çevre haftası olarak kutlanılıyor. Siirt’te de bazı etkinlikler yaptık. Yüz yılımızın en büyük sorunlarından bir tanesi çevre sorunudur. Çevreyi koruma sorunudur. İnsanoğlu çevreyi kirletmektedir, bu küresel ısınmaya sebep olmaktadır. Değişik kirliliklere sebep olmaktadır. Buradan milli eğitimden Sancaklar ortaokuluyla beraber çevre gününü kutladık, yürüyüş yaptık.” Açıklamasında bulundu.

Amaçlarının çevre koruma farkındalığı oluşturmak ve dünya çevre gününü ve Türkiye çevre haftasını kutlamak olduğunu söyleyen Bülbül, “Bu hafta boyunca çevre gününü çevre haftasını kutlayacağız. Bu kutlamadan amacımız kirlenen dünyamızı bir nebze bile olsa bu kirliliği durdurmak. Su, hava ve toprak kirliliği durdurmaktır. 

Şu biz Türkiye olarak hala Avrupa kadar kirlenmemiş olsa da önümüzde bazı sorunlar var. Örneğin Marmara denizinin kirlenmesi, İzmir körfezinin kirlenmesi, bazı maden atıklarının kirlilik vermesi bütün bunları durdurmak amacıyla ve çevremizi korumak amacıyla böyle bir hafta kutlanılıyor Türkiye çapında. Bizde Siirt ili olarak bunu kutlamaya çalışıyoruz. Bir hafta boyunca etkinliklerimiz olacak özellikle çocuklardan başladık “ağaç yaşken eğilir” düsturuyla. Umarım ki bizden sonraki gelen nesiller bu konuda daha duyarlı olur ve çevrelerini korurlar. Bir plastiğin yüz yıllarca toprakta kaybolmadığını düşündüğünüz zaman attığımız bütün bu atıklar maalesef dünyamızı kirletmektedir. Biz hem bu bilinci oluşturmak ve yeni nesile temiz bir dünya bırakmak amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz.” Dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 05 Haziran 2023 18:23

    Turkiyenin en ise yaramaz zabitasi siirtte tillo cad ulku camisi caddesi tum kaldirimlar isgal altinda insanin gececegi kaldirim yok zabitalar gureste bos bis duruyor

BUNLARA DA BAKIN