Siirt'te Bulunan Depremzede Vatandaşlara Önemli Duyuru!

Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Siirt'e yerleşen depremzede vatandaşların hem kesin dönüş, hem de oy kullanmak için deprem bölgesindeki memleketlerine dönüşü için Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde 7/24 çalışma esasına göre yürütüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, depremzedelerin memleketlerine kesin dönüş için ve 14 Mayıs’ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde oy kullanmak isteyen vatandaşların gidiş dönüşleri için çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD’da depremzedeleri bilgilendiren bazı paylaşımlarda bulundu, buna göre depremzedeler, Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvurabilecekler, gittikleri ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekler.

İşte AFAD tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Afet bölgelerine dönmek isteyen vatandaşlarımızdan; Kendi araçları ile gitmek isteyenler;

• Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvurabilecekler, gittikleri ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir.

• Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen afetzedeler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir.

Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır. Toplu taşıma araçları ile gitmek isteyenler;

• Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabileceklerdir.

• Valilik veya Kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlar ile (Otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşımları sağlanacaktır.

• Kendisi bilet alan afetzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN