Siirt'te Bir Vatandaş Yatağının İçinde Akrep Gördü! Akrepler öldürülse bile ikiye ayrılıyor, tek ısırığı felç ediyor

Siirt'te yaşayan vatandaş, uyuduğu sırada yatağında akrep gördü, korku dolu anlar yaşayan vatandaş akrebi etkisiz hale getirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te yaşayan vatandaş, uyuduğu sırada yatağında akrep gördü, korku dolu anlar yaşayan vatandaş akrebi etkisiz hale getirdi.

Edinilen bilgiye göre, Alan Mahallesinde yaşayan Azad Gezen, yatağında uyuduğu sırada bir canlının hareket ettiğini fark etti. Korkuyla uyanan Gezen, yatağında akrep olduğunu fark edince korku dolu anlar yaşadı.

Gezen, akrebi etkisiz hale getirdi.

Artı Siirt'e konuşan Gezen, havaların ısınmasıyla bu tür canlıların ortaya çıkmasından endişe duyduklarını ve korktuklarının başına geldiğini söyledi.

Gezen, yetkililerin gerekli denetimi artırmasını istedi.

FELCE KADAR YOLU VAR

Akrep sokması zararsızdan hafife ya da ölümcüle kadar şiddette olabilir. Akrep sokmasının hemen sonrasında terleme, solgunluk, ciddi deri reaksiyonu, acı, solunum yetersizliğine yol açabilecek şiddette nefes alma zorluğu, hızlı kalp atışı ve kalp yetmezliğine yol açabilecek ölçüde yüksek tansiyon, görüş bulanıklığı, konuşma güçlüğü, nörolojik felç, sersemlik ve diğer başka sorunlar görülebilir. İleri belirtileri ise motor hiperaktivitesi, göğüste ağrı, kusma, ishal ve karın ağrılarıdır. Eğer zehir güçlüyse (bazı akrep cinsleri diğerlerinden daha zehirlidir), akrep ısırığı felce, solunma ve kalp yetmezliğine, sinir sisteminin felce uğramasına, paralize olmaya, komaya hatta ölüme yol açabilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN