Siirt'te bir ailenin yok olmasına neden olan kazanın ayrıntıları netleşti

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrilen otomobilin alev alması sonucu yaşamını yitiren 6 kişinin ve yaralanan sürücünün kimliği belli oldu. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Olay dün saat 19.00’sularında Siirt'in Kurtalan (Misircê) ilçesi Gözpınar(Hishis) köyü mevkisinde meydana geldi.

Mehmet Yaşar'ın kullandığı 72 KA 229 plakalı otomobil Kurtalan’dan Kozluk’a doğru yol alırkan kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

LGP'li olduğu öğrenilen otomobil bir süre sonra alev aldı. Olay yerine itfaiye, AFAD, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekiplerince müdahale edilen yangında, aralarında çocukların da olduğu aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan sürücü Mehmet Yaşar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Aile Kozluk nüfusuna kayıtlı

Araçtakilerin Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçe nüfusuna kayıtlı Mehmet Yaşar ve ailesi olduğu öğrenildi.

Kazada yaralanan sürücünün Mehmet Yaşar, hayatını kaybedenlerin de eşi Aynur ile çocukları Rodi, Bahoz, Beritan, Cudi ve Viyan olduğu belirlendi. 

Ağır şekilde yaralanan baba Mehmet Yaşar Batman Bölge hastanesinde tedavi altına alındı. 

Aileden sadece baba ve kızı kurtuldu

Altı çocuklu 8 kişilik aileden o gün köyde anneannesinin yanında kalan  Nuarin Yaşar isimli 11 yaşındaki çocuk ile aracı kullanan baba Ahmet Yaşar kurtuldu.

Batman’ın Kozluk ilçesinin Zengovî köyüne getirilen anne ve 5 çocuğunun cenazeleri sabah saatlerinde göz yaşları içerisinde toprağa verildi.

Mezarlıktan Kürtçe ağıt sesleri yükselirken tedavisi süren ve kendi ısrarı üzerine doktor izniyle hastaneden çıkan baba Mehmet ve ailenin kurtulan tek çocuğu 11 yaşındaki Nuarin de cenazeye katıldı.

Cenazeye yaralı haliyle katılan baba Yaşar, güçlüle ayakta kaldığı belirtildi.

Kaynak ve foto: Rudav TV

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Siirtli | 07 Kasım 2023 21:39

    Siirt haber sitesi Irak merkezli haber ajansını kaynak göstererek Siirt'te yaşanan olayı haber yapıyor. Bari haberin sonuna ekleyip kendinizi küçük düşürmeseydiniz.

BUNLARA DA BAKIN