Siirt'te, binlerce kişi Newroz coşkusu yaşadı

Siirt'te binlerce vatandaş DEM Parti ve DBP İl yönetimi tarafından hazırlanan Newroz etkinliğinde bir araya geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Barış Mahallesi Newroz Alanında düzenlenen etkinliğe binlerce vatandaş katıldı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Halaylarla başlayan etkinlikler, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi’nin (DEM Parti) Siirt Milletvekilleri Newroz Uysal Aslan, Sabahat Erdoğan Sarıtaş, DEM Parti Siirt Belediye Eşbaşkan Adayları Sofya Alagaş, Mehmet Kaysı, TJA, Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti, DBP PM Üyeleri ile İl Örgütleri ve katıldı.

Alana 3 koldan girişler olurken, bu kollardan binler yöresel kıyafet, zılgıt ve sloganlar eşliğinde alana geldi.

DEM Parti Siirt Belediyesi Eşbaşkan adayı Sofya Alagaş, alandakilerin yoğun alkış ve “Siirt seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde sahneye çıktı. Alagaş, Kürt halkının birçok merkezde milyonların katılım ile direniş Newroz’un kutlandığını belirterek, “Kürt halkının direnişçi ruhu alanlarda. ‘Jin jiyan azadî’ sloganıyla bu halka öncülük edenlere, direniş ruhlu Botan halkına, cezaevlerinde direnenlere selam olsun. Özgürlük ve başarı ateşini bugün bu meydanda yakacağız. Ve bu ateşi harlayacağız. 21 Mart’ın zafer ruhunu 31 Mart’a taşıyarak zaferimizi ilan edeceğiz. Zafer, başarı ve özgürlük Newroz’u kutlu olsun” dedi.


Daha sonra konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, “Newroz direnişin zaferin simgesidir. Savaştan rant devşirenler barışı istemez. Barışın olduğu yerde huzur olur. Barış karşıtlığı yapan iktidar bu savaştan rant elde etme uğraşında. Kürt halkının iktidarın kirli politika ve savaştaki ısrarına mesajı nettir.” dedi.


Newroz programı sanatçı Cevdet Bağca’nın seslendirdiği şarkılar eşliğinde son buldu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN