• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Beton Mikserine Kaptırdığı Bacağı Başarılı Ameliyatla Kurtarıldı

Siirt'te Beton Mikserine Kaptırdığı Bacağı Başarılı Ameliyatla Kurtarıldı

Siirt'te iş kazasında beton mikserine bacağını kaptırarak ağır yaralanan 35 yaşındaki Yavuz Uysal, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji ile Kalp ve Damar Cerrahisi ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sayesinde hayata tutundu. Tamamen kopan ana atardamar, hastanın kendi toplardamarı kullanılarak yeniden onarıldı.

Siirt'te meydana gelen iş kazasında ağır yaralanan 35 yaşındaki Yavuz Uysal'ın kopan ana atardamarı, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla yeniden onarıldı. Edinilen bilgilere göre, 2 Temmuz'da çalıştığı iş yerinde beton mikserine sağ bacağını kaptıran Yavuz Uysal, olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Siirt'te Beton Mikserine Kaptırdığı Bacağı Başarılı Ameliyatla Kurtarıldı

Acil Müdahale Hayat Kurtardı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Muhammed Kayar, hastanın ilk muayenesi ve radyolojik incelemelerinde sağ uyluk kemiğinde açık kırık, sağ ayak bileğinde ise çoklu kırık tespit edildiğini belirtti.

Muayene sırasında sağ bacakta dolaşım bozukluğu saptanması üzerine ileri tetkikler yapıldığını ifade eden Kayar, yapılan değerlendirmelerde sağ bacağın ana atardamarında ciddi yaralanma bulunduğunun belirlendiğini söyledi.

Kopan Atardamar Yeniden Onarıldı

Bunun üzerine Ortopedi ve Travmatoloji ile Kalp ve Damar Cerrahisi ekipleri tarafından hasta acil ameliyata alındı. Operasyonda sağ bacaktaki ana atardamarın tamamen koptuğu tespit edilirken, kopan damar bölümü hastanın diğer bacağından alınan toplardamar kullanılarak başarıyla onarıldı. Aynı ameliyatta kırıklar da ortopedik kurallara uygun şekilde tedavi edildi.

Siirt'te Beton Mikserine Kaptırdığı Bacağı Başarılı Ameliyatla Kurtarıldı

Ameliyatın ardından bir gün yoğun bakım ünitesinde takip edilen Uysal'ın genel durumunun stabil hale gelmesi üzerine Ortopedi ve Travmatoloji Servisi'ne alındığı bildirildi. Doktorlar, uygulanan tedavi sonrası bacağın dolaşımının normale döndüğünü, hastanın durumunun yakından takip edildiğini ve dolaşımın tamamen güvenli olduğunun değerlendirilmesinin ardından taburcu edilmesinin planlandığını kaydetti.

"En Büyük Tesellim Kendi Şehrimde Tedavi Olmam"

Tedavisi devam eden Yavuz Uysal ise yaşadığı süreci anlatarak, iş kazasının ardından bacağını hissetmediğini ve şiddetli ağrı yaşadığını söyledi.

Doktorların zamanla yarışarak kendisine müdahale ettiğini belirten Uysal, "Gerçekleştirilen başarılı operasyon sayesinde bacağım kurtarıldı. Ameliyatımı yapan Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Mehmet Ali Dala ve Mücahit Polat ile Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Muhammed Kayar başta olmak üzere emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Kendi şehrinde tedavi görmesinin kendisi ve ailesi için büyük bir güven kaynağı olduğunu dile getiren Uysal, başka bir ile sevk edilmeden tüm tedavi sürecinin Siirt'te başarıyla yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tedavisinin sürdüğünü belirten Uysal, kısa sürede sağlığına kavuşmayı umut ettiğini söyledi.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme