Siirt'te BESYO Öğrencileri: Okullarda Beden Eğitimi Dersinin Zorunlu Olması Gerekiyor

Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, kentteki ilk ve orta okullarda beden eğitimi dersinin zorunlu olması gerektiğine dikkat çekerek, etkinlik gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Beden eğitimi dersinin önemine değinen BESYO öğrencileri, gittikleri ilk ve ortaokullarda etkinlik düzenledi.

Etkinliği düzenleyenlerden BESYO öğrencisi, Dilara Mağlay, yaptığı açıklamada, "Öğrencileri Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, üretken ve verimli kişiler olarak yetiştirmek gerekiyor." dedi.

Mağlay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerin beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmeleri amaçlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerinin izlenmesi 2023 Eğitim Vizyon belgesinde de yer almaktadır. Bu amaca ulaşmanın en önemli faktörlerinden biri de öğrencilerin her hafta düzenli olarak beden eğitimi ve spor derslerini okumaları gerekmektedir. Bu bakımdan ortaöğretim çağında olan öğrencilerimizin sağlıklı bir beden ve ruh gelişimi için beden eğitimi ve spor dersini okumalarında büyük yarar bulunmaktadır. Hatta, beden eğitimi ve spor derslerinin haftalık ders saatlerinin artırılması büyük önem arz etmektedir."

Mağlay, etkinliği düzenleyen Özge ATAŞ, Barış TAŞ, Adnan BÜLBÜL, Yeter YÜCEL, Süleyman ÖZAYDIN, Ali İhsan AKELMA, Seyitkan DARILMAZ ve Ali Osman ACAR'a teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN