Siirt'te Bakanlığın Yem Desteklemeleri Başladı! Çiftçiler Banka Önünde Uzun Kuyruk Oluşturdu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 yılından itibaren çiftçinin her türlü tarımsal girdileri olan; Gübre, Tohum, Mazot, İlaç, Yem, Tarımsal Alet ve Makineler gibi mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda tedarik etmeyi amaçlıyor.
Müdürlük, 2020-2021 yılında bölgemizin en çok ihtiyacı olan Kaba Yem ihtiyacını karşılanmaya çalışılıyor. Geçen sene 2021 yılında pandeminin zorlu koşullarına rağmen üretime ara vermeden 1.148.980 K.g. Kaba yem satışı gerçekleştirildi.
Kooperatif Yetkilisi Mehmet Fatih Yaşa, "Kurumsal Satışımız Peşin, Tarımsal Kredi Kartı ve Kredili Şekilde olmaktadır. Üreticiler Tarımsal Kredi Kartı anlaşmalı bankalar DenizBank 4 Ay, İşbankası 3 Ay faizsiz kesintisiz şekilde alışveriş yapabilirler. Kredili Satış ise 1 Yıllık Uygun Kredi ile alışveriş yapabilirler.

Kuraklık ve Kurdaki oynamalardan dolayı sürekli artan maliyetlere karşı Üreticilerimizi koruyor ve uygun maliyette girdilerini sağlıyoruz. Mevcut depomuzda bulunan yem ile piyasadaki yem fiyatları arasında 30-40 tl arası ciddi fiyat farkı bulunmaktadır." bilgilerini paylaştı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN