Siirt'te Anaokula Kayıt Dönemi Başladı! Veliler Öğrencilerini Kaydetmek İçin Okula Ücret Ödemek Zorunda mı?

Okul öncesi eğitimde ücretler kaldırıldı mı ve anaokulu ücretleri kaldırıldı mı, özel okullar için geçerli mi soruları gündeme geliyor. Siirt'te velilerden alınan 1000 lira kayıt ücreti tepkiye neden oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim hizmeti resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsiz olduğunu, ancak çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programlarının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri için ücret alınabileceğini duyurmuştu.

Siirt'te veliler de 1000 liralık kayıt ücretini fazla bulduklarını belirterek, duruma tepki gösteriyor.

Geçmiş dönemde yine gündeme gelen konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı açıklamada bulunmuştu.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ÜCRETLER KALDIRILDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı duyuruya göre, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 67'nci maddesinin birinci fıkrasında "Okul öncesi eğitim hizmeti resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir.

ANAOKULU ÜCRETLERİ KALDIRILDI MI?

Millî Eğitim BakanlığıOkul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 67'nci maddesinin birinci fıkrasında "Okul öncesi eğitim hizmeti resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir. Ancak çocukların beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programlarının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri için ücret alınır. Alınacak bu ücret, ücret tespit komisyonunca nisan ayında belirlenir."

Aynı Yönetmeliğin 68'inci maddesinin üçüncü fıkrasında"Aylık ücret, velilerden istekleri dışında topluca tahsil edilmez. Belirlenen ücretin dışında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınmaz."ve dördüncü fıkrasında "Durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla şehit, harp malulü ve muharip gazi çocukları ile okul öğrenci kontenjanının 1/10'u oranında yoksul aile çocuklarından ücret alınmaz. Bu durumlardan engelli olanlara öncelik tanınır." ifadelerine yer verilmiştir.

Bu açıklamalar doğrultusunda Bakanlığımıza bağlı resmî okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden ve eğitim hizmeti dışında bir hizmet (beslenme, eğitim araç gereci, kırtasiye vb.) almayan çocukların ailelerden ücret talep edilemez. Eğitim hizmeti dışında hizmet verilen çocuklarınvelilerinden alınacak ücreti ise her ilde valiliklerce belirlenir. Belirlenen ücretler velilerin isteği dışında topluca tahsil edilmeye zorlanamaz. Okulun öğrenci sayısının 1/10'u oranında, durumları belgelendirilen yoksul aile çocuklarından ücret alınmaz. Valilikçe belirlenen ücretin haricinde başka adlar altında ücret alınamaz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Melek | 30 Ağustos 2023 09:25

    Siirt üniversitesi kezer kampüsünde bulunan necip fazıl kısakürek anaokulu tam gün olsun. Hasya hatun okuluna kayıtlarda haksızkık diz boyu. Annesi çalışmayanları tam güne kayıt ysptılar. Ben ile eşim çalıştığımız halde sabah erken sıraya girdiğimiz halde bizi kayıt etmedi torpil sever müdür.

BUNLARA DA BAKIN