Siirt'te 950 konut için kura çekimi belli oldu! İşte kazanların isim listesi...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında, 950 konut için Siirt'te kuralar çekildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te 950 konut için kura çekimi Siirt kapalı spor salonunda yapıldı. 5 bin 107 başvuru arasından hak sahipleri noter huzurunda belirlendi.

Siirt Doğan Mahallesinde bulunan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kura törenine, Vali Osman Hacıbektaşoğlu,TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, Siirt İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Raci Bülbül, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, ve konutlara başvuru yapan aileler katıldı. 903 konutun kuraları çekildi. Noter huzurunda ilk kurayı çeken Osman Hacıbektaşoğlu konutların hayırlı olmasını diledi.

Siirt Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura töreninde konuşan TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, projenin hayırlı olmasını diledi. Karaca, "Cumhurbaşkanımızın 20 yıl önce ortaya koyduğu iradeyle birlikte planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği kapsamında 20 yılda 1 milyon 170 bin konut rakamına ulaşıldı. Toplu Konut İdaresi olarak okullardan üniversitelere, spor salonlarından yurt ve pansiyonlara, hastanelerden sağlık ocaklarına, ticari iş yerlerinden kütüphanelere, camilerden kamu hizmet binalarına, stadyumlardan millet bahçelerine kadar 35 bin 335 eseri kazandırdık" dedi.

Kurada ismi çıkan hak sahiplerinin adları tek tek okunup dijital ekrana yansıtıldı.

İlimiz Merkez İlçesinde 629 adet konuta 4.643 başvuru, Baykan ilçesinde 150 adet konuta 267 başvuru, Tillo İlçesinde 124 adet konuta 164 başvuru ve Eruh İlçesinde 47 adet konuta 33 başvuru gerçekleşmiştir. 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN