Siirt'te 52 Yıl Önce Dedesinin Kurduğu İşletmeyi Torunu Ayakta Tutuyor

Siirt'te, dedesinin yanında çırak olarak mesleğe başlayan Mert Danış (23), 51 yıl boyunca şerbetli halka tatlı üretimi yapan dedesi Nurettin Danış'ın (72) kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinin ardından mesleğini devir aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kent merkezinde 51 yıl boyunca şerbetli halka tatlı üretimi yapan Nurettin Danış’ın hayatını kaybetmesinin ardından, 12 yıl boyunca yanında çırak olarak çalışan torunu Mert Danış, dedesinin mesleğini devir alarak üretim yapmaya devam ediyor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Siirt il merkezinde 1971 yılında ilk işletmesini açan Nurettin Danış 51 yıl boyunca Siirtlilere şerbetli halka tatlı hizmeti sundu. Nurettin Danış, 2022 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Dedesinin kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından işletmeyi devir alan Mert Danış, dedesinin yaptığı şerbetli halka tatlısı tarifini bozulmadan aynı şekilde uygulayarak üretime devam ettiğini belirterek, “Dedemin açtığı dükkanı şuan kendim işletmekteyim. 1971 yılında dükkanı açtı dedem. Dedem, 51 yıl boyunca mesleğini devam ettirdi, 1 sene önce de vefat etti. Bende bu dedemden kalan mirası inşallah onun yolundan devam ettireceğim. Bende ilerde çocuklarıma öğretebilirim. Dedemin tarifi olan halka tarifini, yaklaşık 52 senedir hiç bozulmadan aynı tarif üzerinden kendi kaynattığımız şekerle, glikoz şurubu hiçbir şekilde bulunmamaktadır. Yani aynı doğal tarif 52 senedir devam etmektedir.” Açıklamasında bulundu.

“Altın bileziğimiz elimizde”
 

İlk okulda dedesine yardım ederek mesleğe başladığını söyleyen Danış, “Bu mesleğe ilkokulda ders bitiminden sonra dedemin yanına gidiyordum. Sürekli gidip gele, bu meslek bize cazibeli ve eğlenceli hale geldi. Okulda bir şey yapamayacağımızı anladığımız zaman buraya geldik. Allaha şükür mesleği öğrendik, altın bileziğimiz elimizde çalışıyoruz. Pandemi döneminde işlerimiz biraz duraksadığı için bende ne yapacağımı düşündüm ve açıktan liseyi bitirdim. Şimdi de üniversiteye hazırlanıyorum.” Şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN