Siirt'te Yüzde 50 Hibe İle Yapılan Güneş Enerji Sistemi Yatırımı Tamamlandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında P Hibe İle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Güneş Enerji Sistemi yatırımı tamamlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında % 50 Hibe İle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen Güneş Enerji Sistemi yatırımı tamamlandı.

Bal üretim tesisinde enerji ihtiyacını karşılamak üzere yapılan ‘’Kapasite Artış ve Güneş Enerji Sistemi Projesi’nin tamamlanması sebebi ile tesiste inceleme ve hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

Efe Bal üretim tesisinde yapılan incelemeye Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Kırsal Kalkınma şube müdürü Deniz Tamer Küçüker ve teknik elemanlar katıldı. 2006-2022 yılları arasında Kırsal Kalkınma hibeleri kapsamında 93,5 Milyon TL tutarında 41 adet proje desteklenmiştir.

2022 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı (KKYDP) kapsamında; 28 milyon 524 bin TL tutarında 737 proje Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenmiştir. 2023 yılı kapsamında Bakanlığımızca 45 Milyon 647 Bin TL tutarında 398 adet proje desteklenecektir.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN