Siirt'te 4 Bin Nüfusluk Beldede Lise Yok! Halk Yetkililere Seslendi

Siirt'in Atabağı beldesinde lise olmadığı için eğitimlerini yatılı yurtlarda ve taşımalı eğitim doğrultusunda sürdüren lise öğrencilerinin velileri ve belde muhtarı, belde merkezine bir lise yapılması talebinde bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Baykan ilçesine bağlı 4 bin nüfuslu Atabağı beldesinde lise olmadığı için çocuklarının, yatılı okullarda ve taşımalı eğitim gördüklerini belirten Atabağı Beldesi Muhtarı Kenan Baştuğ, beldede bulunan ortaokuldan her yıl 100’e yakın öğrencinin mezun olduğunu ve bu mezun olan öğrencilerin birçoğunun eğitimlerini Siirt il merkezinde veya Kurtalan ilçesinde sürdürdüklerini ve eğitimdeki kalitelerinin düşmesine neden olduğunu söyledi.

Belde sakinleri adına konuşan Baştuğ, öğrencilerin sağlıklı bir eğitim görmeleri için belde merkezine bir lise talep ettiklerini söyledi.

Siirt’teki tüm beldelerde bir lisenin olduğunu, yalnızca Atabağı beldesinde bir lisenin olmadığını belirten Baştuğ, "Belediye başkanımız lise talebi için birçok kez yetkili birimlerle iletişime geçti. Sağ olsun yatırım programına da alındı. 2026 yılında yapılması planlanıyor. Ama bizler çocuklarımızın sağlıklı eğitim alması için kendi evlerinde, kendi beldelerinde bir an önce yapılacak bir lisede eğitim görmelerini istiyoruz. Bu nedenle bizler de buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Yatırım programına alınan lisenin inşaatı bir an önce başlasın. Çocuklarımız her gün sabah saat 6’da kalkmak zorunda kalıyor. Ya taşımalı eğitim ya da yurtlarda kalarak eğitimlerini sürdürüyorlar. Buradan sayın valimize ve il milli eğitim müdürümüze sesleniyoruz. Lütfen çocuklarımızın sağlıklı eğitim almaları için bir an önce bu lise inşaatının başlamasına vesile olun" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Faruj | 27 Eylül 2023 22:41

    Talepleri haklı ve yerinde buluyorum. Eğitim ve mütivasyon ve eğitim kalitesi böyle beldelerde başarı yakalanır. En kısa zamanda lisenin yapılması eğitim icin büyük kazanım olur. Öğretmen öğrencı veli kaynaşması ile mümkün olur. Başarı basamakları en üst sevyede olacağı saygının sevginin bu okulla tesis edileceğine kanaatindeyim.

BUNLARA DA BAKIN