Siirt'te 220 yataklı öğretmenevi yapılacağı söylenmişti! O projeye ne oldu?

AK Parti 27. Dönem Siirt Milletvekili Osman Ören, Kentte bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Siirt'te 220 yataklı öğretmen evi yapılacağını açıklamıştı. Açıklamanın ardından 9 ay geçmesine rağmen öğretmen evi projesi hakkında herhangi bir gelişme yaşanmadı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Özellikle Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçim sürecinde sürekli dillendirilen proje, seçimlerden sonra unutuldu. Siirt halkı, eski Milletvekili Ören'in bahsettiği gibi projenin hayata geçmesini bekliyor.

Seçimden sonra dillerden düşen proje, gündemden uzaklaşırken, projenin yapılacağı alan ise Siirt Belediyesi tarafından atıl durumda iken geçici olarak alanı düzeltilerek ücretsiz açık otopark olarak hizmet verecek.

27. Dönem Siirt Milletvekili Osman Ören, o dönemde gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir gündemde olan yeni Siirt Öğretmenevi'nin 2023 yılı yatırım programına alındığını aktarmıştı.

Projenin şehrin çehresini değiştireceğini defalarca gündeme getiren Ören, "Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'i ziyaret ettik. Taleplerimiz arasında bulunan ve uzun zamandır takipçisi olduğumuz 220 yataklı, içinde kongre merkezi, düğün salonu, sauna ve restoran bulunan öğretmenevi Bakanımızın desteğiyle yatırım programına alındı. Proje ilimize hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Vatandaşlar, projenin bakanlık tarafından onaylanmasını ve en kısa sürede hayata geçmesini istiyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Mahsun | 16 Eylül 2023 23:51

    Okulu yikmakla sanat ibitirdiler bunu kimse konusmuyor ogretmen evinden bahsediliyor

  • Ömer | 16 Eylül 2023 21:25

    Yürüsü. Gitsin Tarihi endüstri meslek lisesi ni yıktı parapul için 8 şiddetinde deprem olsaydı o okula bişey olmazdı

BUNLARA DA BAKIN