Siirt'te '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' Programı Açıklandı

Siirt Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' münasebetiyle İlimizde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Valilik Anma Komitesi tarafından hazırlanan programa göre, 17 Mart Cuma günü tüm şehitlerimiz ve depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için Cuma namazı öncesi Merkez Abdulhakim Sancak Çarşı Camii’nde Kuran-ı Kerim, hatim duası ve Mevlid-i Şerif okunacaktır.

18 Mart 2022 Cumartesi günü Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde Saat 09.00’da çelenklerin şehitliğe sunulmasından sonra, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Saygı atışı yapılacak. Şehitlik Anıtı Şeref Defterinin imzalanmasından sonra, İl Müftülüğünce görevlendirilecek bir din görevlisi tarafından şehitlerimiz için dua edilecek. İl Protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından şehitlerin kabirleri gezilerek, karanfil bırakılacak.

Kutlamalara, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda devam edilecektir. Buradaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, Garnizon Komutanlığına bağlı bir subay tarafından 18 Mart Şehitler Günü ile ilgili günün ve anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. 14 Eylül Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Çanakkale Türküsü eşliğinde sinevizyon gösterimi ve Çanakkale Zaferini anlatan tiyatro gösterisi yapılacaktır.

Resim, şiir ve Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘18 Mart Çanakkale Şehitleri’ temalı karakalem ‘Resim Sergisi” gezilecektir.   

Tören Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu ziyareti ile sona erecektir.

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarına bayrak ve Atatürk posterleri asılacak, Siirt Belediyesi tarafından Cadde ve kent meydanlarının bayraklarla süslenmesi sağlanacaktır

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN