Siirt'te 13 Yaşındaki Çocuğun 2 Kişi Tarafından Cinsel İstismara Uğradığı İddiası İle Açılan Dava Ertelendi!

Siirt'in Pervari ilçesinde kız çocuğuna 2 yıl boyunca sistematik olarak tecavüz eden faillerin duruşması ertelendi.  

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İlçeye bağlı Gümüşören köyünde 2 yıl boyunca B.Ş. isimli çocuğa tecavüz ettiği iddia edilen H. T. (65) ve A. Ş. (35) hakkında açılan davanın ilk duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmaya çocuğun ailesinin yanı sıra Kadın Hakları Merkezi, Sêrt Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Aile ve Toplum Politikaları Mürüdlüğü, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Panti) Sêrt Milletvekili Sebahat Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyelerinin yanı sıra birçok kadın da katıldı.  

H. T.’nin hazır olduğu duruşma kimlik tespitinin ardından başladı. Sanık H. T. ifadesinde kendisine ilişkin belirtilenleri reddederek “Ben Mersin’de belediyede çalışıyordum, emekli olduktan sonra köyüme geldim ve  ev yapıyordum. Abdulhamit Şermet benim inşaatımda çalışıyor. B.Ş. de bana yemek getiriyordu. A.Ş ve S. Ş.,  B. İle samimi olduğunu gördüğümde uyardım. Bundan sonra A. Ş., artık bana selam vermedi söylediklerimden dolayı bana tepki gösterdi. Aileleri miras davasından dolayı bana düşman. Bu yüzden de olayı bana yıkmaya çalışıyorlar ve bana yönelik plan yapıyorlar” dedi. 

 Fail, Mersin’deyken A. Ş. tarafından kendisine ses kaydı gönderildiğini ve  bunları mahkeme heyetine verdi. 

‘İki failin de cezalandırılmasını istiyorum’

Daha sonra konuşan B. Ş’nin babası A. Ş., kızının 2 yıl tecavüze maruz kaldığını belirterek şunları söyledi: “Kızım uzun bir süredir üzgündü ama bize nedenini anlatmıyordu. Birgün A. Ş. evimize geldi ve  H. T.'NİN,  kızınızı taciz ediyor dedi. Daha sonda ben Hüseyin ve Abdulhamit’i eve getirdim olayı anlattım. Ama ikisi de kabul etmedi. H. T. , A.Ş'ye 10 bin lira vermiş, ifadesinde adını geçirmesin diye. Hem H. hem de A. uzun süre kızımı tecavüze maruz bırakmış. Fotoğrları ile tehdit etmişler. Kızım sürekli ağlıyordu ve geceleri bağırıyordu. Kızım korku ve tehditlerden dolayı  bize bir şey söyleyememiş. Olaydan sonra kızım travma geçirdi ve onu hastanenin psikoloji bölümüne götürdüler. Her iki failin de cezalandırılmasını istiyoruz.” 

‘Kendilerini kurtarmak istiyorlar’

Daha sonra konuşan B.’nin annesi R. Ş. de ortada bir miras davası olmadığını belirterek, faillerin kendilerini kurtarmak istediklerini söyledi. R.Ş, şunları dile getirdi: “Kızım tek başına yemek götürdüğünde çok moralsiz dönüyordu. Ancak tek gitmediğinde normaldi. Kızımı ölümle tehdit etmişler ve bize söyleyememiş. Kızımın durumu iyi değil. Her iki failin de tutuklanmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz.”

‘B.’nin ifadesi yeniden alınmalı’

Ailenin avukatı Hacı Arsus da B.’nin ifadesinin yeniden alınmasını isteyerek şunları söyledi: “B. Yıllardır sistematik bir şekilde tacize uğramış. Travmadan dolayı ifadesini açık bir şekilde veremiyor. B.’nin pedagog eşliğinde tekrar dinlenmesi ve ifadesinin alınması gerekiyor.”

‘İfadeler çelişkili’

Ailenin avukatlarından Seher Özalp de failin çelişkili ifadelerle kurtulmak istediğini dile getirdi. 

Sêrt Barosu’nun davaya müdahil olma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Sêrt Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve   Kadın Merkezi avukatlarının da davaya katılımı mahkeme heyeti tarafından reddedildi. 

Fail tutuklanmadı

Duruşmaya verilen 5 dakika aranın ardından mahkeme heyeti, H. T'nin tutuklanmasını reddederek, A. Ş’nin duruşmada hazır bulundurulması, yeni tanıkların ve ses kaydının dinlenmesi için duruşmayı 5 Ekim’e erteledi.  

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN