Siirt'te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 198 yapının yıkımına başlandı

Siirt'te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 77'si ticari, 116'sı konut ve 5'i depo olmak üzere 198 yapının yıkımına başlandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 77’si ticari, 116’sı konut ve 5’i depo olmak üzere 198 yapının yıkımına başlandı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Siirt Belediyesi işbirliğiyle Karakol Mahallesi’nde yürütülen 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, toplam parsel sayısının 93 adet olduğunu, 1. etap alanının sokaklar dahil 14 bin 800 metrekare yüzölçümüne sahip olup, bu etap içerisinde 12 bin 439 metrekarelik bir tapu alanı mevcut olduğunu söyledi. Devletin hak sahiplerine 48 ay boyunca bedeli 3 bin lira olan kira yardımını sağlayacağını belirten Vali Kızılkaya, "Geçen sene bu vakitte yaşanan asrın felaketi hepimize yeniden kentsel dönüşümü ne kadar ivedilikle yapılması gerektiğini karşımıza çıkardı. Eski Siirt olarak bilinen ve 6 mahalleyi kapsayan kentin kültürel dokusunu oluşturan, her Siirtlinin öyküsüne, anısına ev sahipliği yapan bu bölge, kentsel dönüşümü hak etmiştir. Bildiğiniz üzere geçen hafta hep beraber milletvekilimizin, değerli mesai arkadaşlarımın ve hemşehrilerimizin katılımıyla TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen kardeşlerimize, 25 hak sahibine anahtarlarını teslim ettik. Kimseyi mağdur etmemek anlamında önce ev sahibi olmak isteyenleri ev sahibi yaptık ve kiraya çıkmak isteyenleri de aynı şekilde uzlaşarak kiraya çıkardık. Bu yapılan hizmetlerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, emeğe geçen milletvekilimize, yerel yöneticilere, bütün hemşehrilerimize şükranlarımızı bir borç biliriz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eski yapıların iş makinesiyle yıkımına başlandı. Törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, kurumların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN