Siirt piyasasında da satılmaya başlandı! Yılların işletmecisi uyardı!

Son dönemde hayvan yemi olarak kullanılan Çin kestanesi, normal kestane adı altında Siirt'te de satılmaya başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirtli kuruyemiş işletmecisi Fevzi Yıldız, kestane alırken neye dikkat etmemiz gerekenleri açıkladı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Şuan Siirt’te de satılan kestanelerin büyük bir bölümünün Çin Kestanesi olduğunu ifade eden, “Biz eskiden beri kestane satıyoruz. Ama son bir iki senedir düzenli olarak yerli kestane bulamıyorduk. Bunun üzerine kestanenin merkezine Bursa’ya gidip bağlantı kurup yerli kestane kentimize getirmeye başladık.” Dedi.

Siirt'te piyasasında da satılmaya başlandı! Yılların işletmecisi uyardı!

Çin kestanesinin hayvan yemi olarak ithal edildiğini belirten Yıldız, “Şuanda piyasada satılan kestanelerin geneli Çin Kestanesi. Bunlar pişmiyor, bunların ithalatı yapıldığı zaman genelde hayvan yemi olarak gösteriyorlar.” Dedi.

“Ateşe konduğu zaman köpürtme yapıyor”

Siirt'te piyasasında da satılmaya başlandı! Yılların işletmecisi uyardı!

Halkın Çin Kestanesi konusunda bilgi sahibi olmadığını söyleyen Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bunu çizip ateşe konduğu zaman köpürtme yapıyor. Soğulması mümkün değil zaten çok zor. Bundan dolayı bizlerde sıkıntı çekiyoruz. Bu kestaneler başka işletmede 100 TL iken sizde neden şu fiyata dedikleri zaman biz onlar Çin Kestanesi diyoruz. Halkımız bu konuda çok bilinçli değil. Biraz daha iri olur, toparlak olur, çizildiği zaman içi yeşilimsi oluyor. Pişirildiği zaman iyi pişmiyor ve rahatsız edici bir tadı var. Bizler asla tavsiye etmiyoruz. Satışı engellenmek istiyorsa, Mersin limanında denetimin yapılması lazım. Evet, Hayvan yemi olarak satılıyor ama kimse bunun hayvanlara verildiğini iddia edemez, çünkü maliyeti çok yüksek. Maliyeti kilosu 70-80 lira, her halde bunu kemse riske girip hayvanına yedirmez. “
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN