Siirt Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimi Başladı

Siirt ve Şırnak Orman İşletme Müdürlükleri, 2024 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimleri ve Hazırlık Çalışmaları kapsamında Eruh ilçesinde önemli bir eğitim programı düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

"Yangın Sezonu İşbaşı Eğitimi" adıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Kenan Özkınacı, Siirt Orman İşletme Müdürü Hüseyin Yaklav, iş güvenliği uzmanı Fatih Savaş, iş yeri hekimi, işletme şefleri ve yangın söndürme ekipleri katıldı.

Eğitim seminerinde yangına müdahale malzemeleri ve araçlar tanıtıldı. 

Ayrıca orman yangınlarının önlenmesi için yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahalenin önemi, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularında detaylı bilgiler verildi.

Katılımcılar, orman yangınlarıyla mücadele için gerekli donanımı ve bilgiyi edinirken, olası yangın durumlarına karşı daha hazırlıklı olmanın önemini vurguladılar. 

Eğitim, yangın sezonuna yönelik hazırlıkların tamamlanması ve orman yangınlarıyla etkin mücadele için büyük bir adım olarak değerlendirildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN