Siirt Newroz Tertip Komitesi: Davul-Zurna, Halay Yok 

Halkların Demokratik Partisi öncülüğünde Siirt'te kutlanacak olan Newroz Bayramı bu sene Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için davulsuz, zurnasız ve halaysız olacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te 19 Mart Pazar günü kutlanacak olan Newroz Bayramına ilişkin, Newroz tertip komitesi basın açıklaması düzenledi.

HDP Siirt il binasında düzenlenen basın açıklamasını tertip komitesi başkanı Turgut Yürek yaptı.

Yürek, 19 Mart’ta kurtlanacak olan Newroz Bayramında bu sene davul ve zurna çalınmayacağını açıkladı.

Kutlamaların 19 Mart Pazar günü, Barış Mahallesi’nde bulanan Newroz Alanında saat 10:00’da başlayacağını belirten yürek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“6 Şubat’a sabahına 11 ili etkileyen deprem felaketi ile uyandık. Deprem dayanışmasını hem deprem bölgesinde hem de Siirt’te gösterdik. 

Bu felaketin ardından, önümüzdeki Newroz çalışmalarına aynı dayanışmayla, aynı azimle geçtiğimiz yıllarda olan yüksek katılımı, önümüzdeki Newroz Bayramında da yapacağız. 

Siirt halkının önceki yıllarda newroz alanını nasıl doldurduğunu hep birlikte gördük. 19 Mart Pazar günü de aynı şekilde doldurduğunu göreceğiz.

Kutlamalara HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ve HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş’ın katılımı ile olacak.

Bayramımız geçtiğimiz yıllardaki gibi şölen havasında değil, deprem de hayatını kaybedenlerin anısına ağıtlarla ve davulsuz, zurnasız olacak şekilde bu newrozu kutlayacağız.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN