Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan'a, Meclis İdare Amirliği Görevi Verildi!

HDP Meclis İdare Amirliği görevini Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan'a verirken grup başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş'ın görevlerine devam etmesine karar verildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), milletvekilleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın başkanlık ettiği tanışma ve yeni dönemi değerlendirme toplantısında partinin grup yönetimi de belirlendi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, önceki dönem grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un grup başkanvekilliğine devamı yönünde karar verildi. Meclis İdare Amirliği görevini Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, Meclis Başkanvekilliğini ise İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yürütmesi kararlaştırıldı.

Meclis içtüzüğüne göre siyasi partiler milletvekili sayısına Meclis Başkanlık Divanı’na üye veriyor. Bu kapsamda HDP’nin Meclis Başkanvekili olarak belirlenen Sırrı Süreyya Önder üç haftada bir Meclis’i yönetecek vekillerden biri olacak.

HDP Meclis grubu yaz aylarında siyasi perspektifi tartışacakları bir kamp gerçekleştirmeye de karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 03 Haziran 2023 15:05

    Siirte faydası olmayan boş vekil

BUNLARA DA BAKIN