Siirt Milletvekili Sarıtaş, '12. Kalkınma Planı' üzerinden hükümete yüklendi

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, '12. Kalkınma Planı' üzerinden hükümetin kayyım politikalarını eleştirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, TBMM kürsüsünden bugün yaptığı konuşmayla "12. Kalkınma Planı"nda değinilen yerel yönetimler başlığı üzerinden seçilmiş belediyelere atılan kayyımlara değinerek hükümeti eleştirdi.

Sarıtaş, halkın seçti onca belediyeyi atanan memurların yönettiğinin altını çizerek "12. Kalkınma Planı"nda değinilen yerel yönetimle ilgili planların hiç bir yaraya merhem olamayacağını ifade etti.

Sarıtaş'ın meclis konuşması şu şekilde;

"Üzerine konuştuğumuz kalkın planının en önemli başlıklarından biri de Yerel Yönetimler olmalıydı. Ancak sanki bu ülkenin onlarca belediyesinde seçilmiş, halk iradesine atanmış memurlar yönetmiyormuş gibi kurulan cümleler yapılan planlar hiçbir yaraya merhem olmayacaktır. Mesela 12. Kalkınma Planında geçen şu ifadelere bakar mısınır? Diyor ki; “Belediyelerin karar alma süreçlerinde vatandaşların ve muhtarların katılım rolü güçlendirilecektir.” 2 dönemdir vatandaşın seçtiği belediyelere kayyım atayan bu iktidar değil midir? Yine 12. Kalkınma Planında şöyle bir ifade geçiyor; “Kadın, genç, yaşlı ve engellilerin yerel yönetimlerdeki temsil ve karar alma süreçlerine katılım mekanizmaları güçlendirilecektir.” Bu planı hazırlayan AKP-MHP iktidarının belediyelerimize atamış olduğu kayyımların ilk icraatının kadın ve gençlik merkezlerinin kapattığı gerçeğini bilmiyorlar mı? "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN