• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Kurtalan'da 1.300 Metrekarelik Arsa İcradan Satışa Çıkarıldı

Siirt Kurtalan'da 1.300 Metrekarelik Arsa İcradan Satışa Çıkarıldı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir borçtan dolayı 1.300 metrekare büyüklüğündeki arsa icra yoluyla satışa çıkarıldı. Satış işlemi, Kurtalan İcra Dairesi'nin 2025/10 TLMT sayılı dosyası kapsamında yürütülüyor.

Kurtalan İcra Dairesi tarafından yapılan duyuruya göre, satışa çıkarılan taşınmaz Siirt’in Kurtalan ilçesi Yayıkdere Mahallesi, Köyaltı Mevkii’nde bulunuyor. 102 ada, 32 parsel numaralı taşınmazın yüzölçümü 1.300 metrekare olarak kayıtlarda yer alıyor.

Kurtalan Belediye Başkanlığı’nın 27 Ocak 2025 tarihli ve 9380 sayılı yazısına göre taşınmaz, 1/1000 ölçekli ilçe imar planında ayrık nizam, iki katlı konut alanı olarak planlandı. Taşınmazın TAKS oranı 0,30, muhammen bedeli ise 2 milyon 340 bin TL olarak belirlendi. Satışta KDV oranı yüzde 10 olarak uygulanacak.


Satış Tarihleri Belli Oldu

İcra dairesi tarafından yapılan açıklamada, satışın elektronik ortamda gerçekleştirileceği bildirildi.

  • Birinci artırma: 4 Kasım 2025 saat 14.09’da başlayacak ve 11 Kasım 2025 saat 14.09’da sona erecek.

  • İkinci artırma (gerekmesi halinde): 27 Kasım 2025 saat 14.09’da başlayıp, 4 Aralık 2025 saat 14.09’da tamamlanacak.


Detaylar e-Satış Portalında

Taşınmaza ilişkin tüm bilgiler, görseller, satış şartları ve artırma detayları esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2025/10 TLMT dosya numarası ile görüntülenebilecek.

İcra ve İflas Kanunu’nun 114 ve 126. maddeleri kapsamında yapılacak satışta, “ilgililer” tabirine taşınmaz üzerindeki irtifak hakkı sahipleri de dahil olacak.

Kurtalan İcra Dairesi yetkilileri, satışın şeffaflık ilkesi çerçevesinde e-Satış platformu üzerinden yapılacağını belirtti.

Siirt Kurtalan'da 1.300 Metrekarelik Arsa İcradan Satışa Çıkarıldı

Bakmadan Geçme