Siirt Kudüs Darüsselam 4-6 Yaş Kur'an kursunda mezuniyet töreninde Filistin'e destek

Siirt İl Müftülüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Kudüs Darüsselam 4-6 yaş Kur'an kursunda yılsonu mezuniyet coşkusunda filistinde yaşanan olayların son bulması için programın akışı Filistin temalı olarak ön plana çıktı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Üniversitesi Konferans salonunda yapılan program, Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Program hatim merasimi, Kur’ana geçiş ve elif ba’yı bitirme ve çeşitli etkinlikler ile devam etti.

Yoğun ilginin olduğu programlarda, Kur’an-ı hatmeden minik öğrenciler Kur’an’ı Kerim’den ayetlerinde, Hücürat süresi 10. Ayetinde bulunan “Müminler ancak kardeştirler” ayeti ile aynı sürenin 13. Ayeti “Biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. ” Ayetleri ve İsra süresinin mescidi aksa ile ilgili bölümlerinin okumaları ve kısa süreleri ezber okumaları ile başladı.

İl Müftüsü Şakir Pinal , programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Minik çocuklarımızın eğitiminde emeği geçen Kudüs Darüsselam yöneticilerimize, hocalarımıza onlara yardımcı olan ve bu eğitimin oluşmasında destek veren ve gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum, programın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’ tan niyaz ediyorum “dedi.

Toplumda dinî bilincin ve Kur'an eğitiminin önemini bir kez daha hatırlatan Müftü Pinal, gelecek nesillerin dini değerlerle donatılması gerektiğini söyledi.

Pinal konuşmasını 4-6 yaş’ın önemi ve Filistin’e ayırdı.

Program hatim eden, Kur’an a geçen ve Elif Ba’yı bitiren öğrencilere Taç ve hediye takdiminin ardından Filistin adlı ilahinin topluca seslendirilmesini ile tamamlandı 

Programa il müftü yardımcısı Ayser Şenyiğit,  din görevlileri öğrenciler aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı . Programı icra eden kudüs Darüsselam yönetici ve öğreticileri aileler tarafından tebrik ve takdir edildi 

Program dua ile tamamlandı 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN