Siirt Kısa Film Festivali Sona Erdi! Dereceye Giren Filmler Belli Oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteklediği 'Kalbimiz Gazze' temalı 6. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, ödül ve kapanış töreniyle sona erdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Valilik himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Siirt Belediyesi ve Siirt Üniversitesinin destekleriyle düzenlenen festivalin kapanış töreni, Siirt’in Kurtalan ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonun düzenlendi.

Kapanış törenine, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, festivalin onursal başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, yönetmen Ahmet Bikiç, ve film yönetmenleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Yasin Aktay'ın onursal başkanı olduğu, direktörlüğünü ise akademisyen ve yönetmen Ahmet Bikiç'in yaptığı ‘6.Siirt Kısa Film Festivali'ne 45 yabancı ülkeden toplam 298 kısa metrajlı film katıldı.  

Yapılan değerlendirmeler sonucunda 1’incilik ödülü Karatavuk  filmi ile Yönetmen Zeynep İncetekin, 2’ncilik ödülü Gelenek filmi ile yönetmen Ali Rıza Bayazıt, 3’üncülük ödülünü ise Night Of The Universe kısa filmi ile İranlı yönetmen Ramin Farzaneh, Parisa Sedaeiazar aldı.

Festival ödül takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • yavuz | 04 Kasım 2023 15:15

    kısa film festivalinde ! dikkatimi çekti,öndeki devlet erkanı ellerini açmış dua ederken, arkadaki seyirciler dua etmiyor ;) film festivalinde...!

BUNLARA DA BAKIN