Siirt Kent Merkezinde Uyuşturucu Yuvaları Olan Metruk Binalar Yıkılıyor

Siirt'te güvenliği tehdit eden, görüntü kirliliği, çevrede tehlike arz eden ve uyuşturucu yuvaları olan metruk binalar, Siirt Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından bir bir yıkılıyor. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü denetiminde ve zabıtanın güvenlik önemleri almasıyla gerçekleştirilen yıkım öncesinde, gerekli prosedürler tamamlanıyor ve yıkım gerçekleştiriliyor.

“Bugüne kadar toplam 75 civarı metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi”

Siirt Belediyesi ekipleri son olarak Algül mahallesinde metruk binaların yıkımını gerçekleştirdi. Bugüne kadar il genelinde 75 adet metruk binanın yıkıldığı belirtildi.

Siirt Belediyesi İmar Müdürlüğünden yapılan açıklamada;  Sayın Valimiz ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatlarıyla kentte tehlike arz eden tüm metruk binaların yıkılacağını bildirdi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Metruk yapılar terk edilmiş olması nedeniyle uyuşturucu madde, alkol kullanımı gibi suçların odağı haline geliyor. Bu tip yapılar, yapı sahibi ve çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşların şikâyetlerine neden oluyor. Vatandaşların güvenliği için bizler de gerekli prosedürü tamamladıktan sonra binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz.”

Güvenlik tedbirleri altında yıkılan yapılar mahalle sakinleri tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Konuyla ilgili Görüşlerini aktaran mahalle sakinleri Metruk binaların yıkılmasıyla hem çirkin görüntünün ortadan kalktığını hem de mahallelerinin daha güvenli hale geldiğini belirttiler.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN