Siirt'in Yeni Müftüsü Şakir Pinal'a Cübbesini Bursa İl Müftüsü Giydirdi

Siirt İl Müftülüğü görevine getirilen Şakir Pinal, cübbe giyme töreninde dualarla görevine başladı. Pinal'ın cübbe ve sarığını Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır giydirdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki atama kararlarıyla Siirt İl Müftülüğüne atanan Nilüfer İlçe Müftüsü Şakir Pinal’a Siirt İl Müftülüğünde cübbe giyme töreni yapıldı.

Törene Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bursa İl Müftü Yardımcısı Faruk Güneş, Yıldırım İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Gemlik İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ, İl Müftü Yardımcıları Muhammed Özdemir, İbrahim Ensari ve İlçe Müftülerinin bulunduğu törende yeni Siirt Müftüsü Pinal’a cübbesini giydirdi, duasını  ise Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır yaptı.

Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır; “Şakir Pinal hocamızın çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyorduk. Bu görevi hakkıyla yerine getireceğinden hiç şüphemiz yok. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, “Böylesine sorumluluğu ağır, ancak şerefi bir o kadar yüce olan bu vazifeye şahsımı layık gören büyüklerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yüce Rabbimiz bu kutlu vazifede bizleri bir an olsun istikametten ayırmasın. Siirtli hemşerilerimize faydalı olacak hizmetlere muvaffak kılsın” diye konuştu.

DİN GÖREVLİLERİ İLE BULUŞMA TOPLANTISI YAPILDI

Cübbe giyme töreninin ardından, Siirt Üniversitesi Konferans salonunda din görevlileri ile hasbıhal toplantısı yapıldı.

Siirt Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen tanışma ve hasbıhal toplantısına Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve din görevlileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Bursa İl Müftüsü Selim Karabayır, bu coğrafyada yetişen alim ve hocalarımızın günümüze kadar dini mubine hizmet ederek, çok sayıda din görevlisinin yetişmesine vesile olduğunu, bu görevin kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğini söyledi.

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal ise, din görevlilerine yönelik yaptığı selamlama konuşmasında; İlim ve irfan merkezinde hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu, bu görevi en iyi şekilde din görevlileri ile birlikte yapmak için çaba göstereceklerini söyledi.

Pinal, konuşmasında; Bursa ilinden buraya kadar gelerek cübbe giydirme ve duasını yapan Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve ekibine teşekkür ederek sözlerine son verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN