Siirt'in usta gazetecisi Cumhur Kılıççıoğlu vefat etti

Uzun süredir İzmir'de tedavi gören gazeteci yazar Cumhur Kılıççıoğlu abimizi kaybettik. Cenazesi yarın Siirt'te defnedilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Uzun süredir İzmir’de tedavi gören gazeteci yazar Cumhur Kılıççıoğlu abimizi kaybettik. Cenazesi yarın Siirt’te defnedilecek.

Cumhur Kılıççıoğlu Kimdir?

Siirt’te doğdu. Aslen Pervari’nin Gölgeli (Deştetan) köyündendir. İlkokuldan sonra öğrenimini hariçten tamamladı. TODAİE Sevk ve İdare Yüksek Okulu mezunudur. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Tanin, Yeni Sabah, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet Gazeteleri, TRT ve AA Siirt Muhabirliğini yaptı. Ankara Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türk Yazarlar Sendikası, Basın Konseyi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Türk Basın Birliği Siirt Şubesi Başkanlığını yaptı. Anadolu Basın Birliği'nin kurucularındandır. Mesleki yarışmalarda 42 yılda kazandığı 42 ödül arasında Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Çağdaş Gazeteciler Derneğinin ödülleriyle, Muammer Yaşar Bostancı Haber ödülü, Umut Vakfı Silaha Hayır ödülü, Metin GÖKTEPE 2001 Yılı Jüri Özel Ödülü ile Gayrettepe ROTARY 2003-2004 üstün hizmet ödülü de bulunuyor.

Halen Siirt’te yayınlanan Mücadele Gazetesi'nin sahibi, sorumlu yazı işleri müdürü ve muhabirliğini yapmaktadır. Bağımsız İletişim Ağı (BİA) Proje Danışma Kurulu üyesi ve Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Genel Başkanıdır. Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegesidir

Yazarın bir adet şiir kitabı olup diğer eserleri araştırma-inceleme-gezi türündedir. Kılıççıoğlu şiirlerinde özellikle aşk, gurbet, ayrılık temalarını yoğun bir şekilde işlemiştir. Şair bunun yanında eleştiri niteliğinde şiirler de kaleme almıştır. Ayrıca şiirlerinde Siirt’e ve Siirtliye sık sık yer vermiştir. “Siirt’e Ağıt” adlı şirinde Siirt’in kültürel unsurlarını vurgularken şehrin aksayan ve eksik kalmış yönlerine değinir (Kılıççıoğlu: 2002: 30 - 32). Dörtlükler yanında beyit şeklinde şiirler de kaleme almıştır (Kılıççıoğlu 2002: 48).

Kaynakça

Kılıççıoğlu, Cumhur (2002). Ölü Şehrin Türküsü. Siirt: Yücel Matbaası.

Eserleri

Eser Adı Yayın evi Basım yılı Eser türü
Tarihi ve Turistik Değerleriyle Siirt Yenilik Basımevi / İstanbul 1966 Gezi Yazısı
Siirt Rehberi Yücel Matbaası / Siirt 1981 Araştırma
Her Yönüyle Siirt Kadıoğlu Matbaası / Ankara 1992 Araştırma
Botan’dan Bodrum’a Kadıoğlu Matbaası / Ankara 1993 Gezi Yazısı
Ölü Şehrin Türküsü Yücel Matbaası / Siirt 2002 Şiir
New York’tan Mekke’ye Uyum Ajans / Ankara 2004 Gezi Yazısı
Veleye: Siirt Alp Ofset Matbaacılık / Siirt 2013 Araştırma

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Selçuk Yıldırım | 25 Mart 2024 23:07

    Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun Cumhur Abi …

BUNLARA DA BAKIN