Siirt'in Kalkınması İçin Bunların Yapılması Şart!

Türkiye'de genç işsizliğin en yoğun olduğu ilimiz Siirt'i 'Çıkmaz Sokak'tan çıkarmak için Siirtli siyasetçilerin, bürokrasisinin ve Siirtliyim diye övünen ve kente hiçbir yatırımı olmayan sözde Siirtli iş insanlarının harekete geçmesi lazım.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kentte artan işsizlik ve göçün önüne geçilememesi, Siirt’i her geçen gün çıkmaz sokaktan çıkılmaz bir hal içerisine sokuyor.
Siirt’e yıllardır istihdam alanında yapılması ve hayata geçirilmesi için verilen sözler havada kalırken, genç işsizlik ise her geçen gün artıyor. 

Dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın Siirt’ten seçilmesinin ardından bundan en çok yararlanması beklenen Siirt, o dönemden sonra her geçen yıl çıkmaz bir sokak olmaya mahkum oldu.

Siirt’in “çıkmaz sokaktan” çıkması için öncelikli olarak kent halkına verilen sözlerin yerine getirilmesi ve Siirt adına pirim yapan iş insanlarının biraz da olsa kendi memleketlerine ve insanlarına bir istihdam oluşturması gerekiyor. 

“Çıkmaz sokaktan” çıkılabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği 3 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen ve 102 milyon dolarlık yatırımla yapılan ama daha sonra unutulan Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisinin yeniden hayata geçirilmesi gerekiyor.

"Yatırımcı Kolay Ulaşımı Olan Şehri Seçer" 

Siirt’in kalkınması ve  yatırımcıların ilimizde yatırım yapması için kolay ulaşım ve uçuş iptallerinin minimize edildiği bir hava limanının yapılması lazım.

Siirt’in gelişmesi için Türkiye’nin ilk demir yolu projelerinden biri olan Güney  Kurtalan ekspresinin Siirt kent merkezine bağlanması bir diğer yatırım planı olarak değerlendirilmeli.

Siirt'in ismini kullanarak bir yerlere gelmeye çalışan iş insanlarının gerçekten Siirt’i düşünüp harekete geçmesini bekliyoruz.
Vali Dr. Kemal Kızılkaya'nın geldiği günden beri Siirtli iş insanlarını yatırım yapmaları için Siirt'e çağırsa da  herhangi bir yatırımcıdan somut adım atılmadığı görüldü.

Bizler Artı Siirt olarak,  yatırımcıları genç işsizlerin oldukça fazla olduğu Siirt'e davet ediyoruz. Bu konuda siyaset ve bürokrasinin birlikte hareket etmesini ve yatırımların hızlandırılmasını diliyoruz.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN