Siirt'in Eski Valisi Ali Fuat Atik'e Muhalefetten Sert Eleştiri!

Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör'le birlikte esnaf ziyareti yapması kentte tartışma yarattı. CHP ve İYİ Parti, ziyarete tepki gösterdi. Atik daha önce, kendisini tanımayan bir dönerciyi kapattırmasıyla gündeme gelmişti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, önceki gün AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ile birlikte Saltak ve Doktorla Caddesi'nde esnaf ziyareti yaptı. Vali, ziyarete ilişkin fotoğrafları da sosyal medya hesabından paylaştı.

Vali'nin bir siyasi partinin il başkanıyla esnaf ziyaretleri yapması, muhalefetin tepkisine neden oldu. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Atik'i bir siyasi partinin neferi gibi davranmakla eleştirdi.

"Sayın Valim bu toplumun ve devletin gelenekleri, ahlaki değerleri vardır. Bu ahlaki değerler içerisinde bir şehrin valisi, bir siyasi partinin il başkanı ile sanki o siyasi partinin bir neferi gibi çalışma yapmamıştır, yapamaz. Ama maalesef görüyoruz ki siz AKP’nin il başkanı ile esnaf sirayeti yapıyorsunuz. Yakışmadı sayın valim" diyen Horzum, "Sizin, bu şehrin başı olarak herkese ve her siyasi partiye eşit mesafede durma zorunluluğunuz var. AKP’nin ekonomi politikalarından bunalan, kuru ekmeğe muhtaç edilen halkın içine çıkmaya yüzü olmayan iktidar partisi, yüz olarak sizi ve makamınızı kullanmıştır. Siz, devletin ve hepimizin valisi olarak buna müsaade edemezsiniz" uyarısında bulundu.

'HALKIN VİCDANINDA DEVLETİN DEĞİL AKP'NİN VALİSİ OLURSUNUZ'

Vali Atik'e seslenen Horzum, şöyle dedi: “Size yakışan bütün siyasi partilerle beraber bir çalışma yapmaktır. Aksi halde bu halkın vicdanında devletin valisi değil, AKP’nin valisi olursunuz ki, ne devlet geleneğimize ne de makamınızın ağırlığına uymaz. Sizi derhal asli göreviniz olan valiliği yapmaya, bütün halkımıza eşit mesafede durmaya davet ediyorum. Aksi halde nazik uyarımızı kitlesel muhalefete dönüştüreceğimizin de bilinmesini isterim. Buradan söylüyorum, basın açıklamamı yapıp, makamınızdan randevu alıp, makamınızda ziyarete geleceğim. AKP İl Başkanı ile yaptığınız esnaf ziyaretini bir de bütün siyasi partilerimizle yapmanızı teklif edeceğim. Amaç esnafın dertlerini dinlemekse hep beraber olup, bütün halkın valisi olduğunuzu kamuoyuna gösterirsiniz."

İYİ PARTİ: 'BİZİM ÇALIŞMALARIMIZA DA KATILSIN'

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Süleyman Semerci de, ziyarete tepki gösterdi. Semerci, "Sayın Ali Fuat Atik Bey'i sahada iktidar partisiyle yapılan çalışmalarda gördük. Bu bağlamda, herkesin valisi olarak bildiğimiz valimizi, Denizlimizin bir çok yerinde yaptığımız saha çalışmalarında bizlerin yanında da görmek isteriz. Bundan dolayı çağrımıza cevap verip bizlerle de Denizlimizin sorunlarını dinlemeye davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Vali Atik, korona salgınının devam ettiği Ekim 2020'de esnaf ziyareti sırasında kendisini tanımadıkları gerekçesiyle bir döner salonunu kapattırmıştı. Atik, gelen tepkilerin ardından özür dilemek zorunda kalmıştı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN