Siirt'in Eski Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu'nda da Bylock Çıktığı İddiası!

T24 yazarı Tolga Şardan, emniyette yaşanan terfi ve tayinlerle ilgili önemli bir yazıya imza attı. Şardan, önceki gün görevden alınan üç ilin emniyet müdürünün de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğunu iddia etti. Eski Siirt eski Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu'nun da telefonundan gizli haberleşme programı Bylock adı verilen programın çıktığını ileri sürdü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonundaki sürpriz kararnameyle Adana, Iğdır ve Siirt Emniyet Müdürleri’ni görevden aldı. Yerine yeni atamalar yapıldı. Üç kentin içindeki en önemli değişiklik Adana Emniyeti’ndeki atama elbette.

Kararnameyle, mevcut Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci merkeze alındı. Yerine Polis Başmüfettişi Ahmet Hakan Arıkan atandı. Aslında seçimden sonra geniş kapsamlı bir emniyet müdürleri kararnamesi beklentisi vardı fakat üç emniyet müdürü acilen tayin edildi. İnci’nin merkeze çekilmesiyle ilgili farklı değerlendirmeler var emniyet kulislerinde.

Öncelikle belirtmek gerekir ki; İnci için önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibinden demek yanlış olmaz. Zira İnci; Soylu’nun sağ kolu Servet Yılmaz ve Resul Holoğlu ile aynı ekipten. Yine İnci ile ilgili yapılan değerlendirmelerde, hakkında hazırlanan bir raporun etkili olduğu ifade ediliyor.

Şöyle ki, valiler kararnamesinde kente atanan Vali Yavuz Selim Köşker, göreve başladıktan sonra kentin güvenliği konusunda emniyet birimleriyle bilgilendirme toplantıları yaptı. Kentin asayişinde genel olarak görülen eksikliklerin giderilmesini sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürü Doğan İnci başta olmak üzere bazı yönetici kadrosunun değiştirilmesini Ankara’dan talep etti.

Bunun üzerine daha önce kentte görev yapan ve şimdi hem Emniyet Genel Müdür Yardımcısı hem de İstihbarat Başkanı olan Selami Yıldız, Adana’ya giderek inceleme yaptı. Ardından da hazırladığı raporu Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim etti.

Sonrasında İnci’nin görevden alınması süresi başladı. Bu arada görevden alınması gündeme gelen İnci, kızının düğününü yaptıktan sonra tayinin çıkması girişiminde bulundu. Talep, uygun bulundu. İki hafta önce kızının düğün törenini gerçekleştiren İnci, cuma gecesi yayımlanan Resmi Gazete’yle merkeze çekildi.

Iğdır’dan merkeze alınan Oğuzhan Yonca ise, KOM Başkan Yardımcısı yapılacak. Daha önce de aynı birimde şube müdürü ve başkan yardımcısı olarak görev yapan Yonca’nın yerine Erden Sakarya atandı.

Siirt Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu’nun adı Mor Beyin sürecinde gündeme geldi. Adına kayıtlı cep telefonunda FETÖ’nün kullandığı haberleşme programı Bylock bulunduğu anlaşılan Yıldırımoğlu, kendi bilgisi dışında telefonuna Bylock yüklendiği gerekçesiyle Mor Beyin listesine alındı. Yıldırımoğlu da, Servet Yılmaz’ın ekibinde yer alan isimlerdendi.

Kaynak (T24) 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Advocate | 10 Şubat 2024 21:19

    Hakan yıldırımoğlu hakkında yapılan haber Kopyala yapıştırdan ibarettir.Haber niteliği taşımayan bu mesnetsiz çirkin saldırı iddia bile olmazken konuyla alakalı bahsi geçen vatansever emniyet müdürümüzün suçsuzluğu da adli tahkikat sonucu sabit olmuştur.Dürüst ve tarafsız Gazeteciliğin gereği , “yayımlanmasından sonra hatalı olduğu ortaya çıkan bilgileri hızlı, açık, eksiksiz ve şeffaf bir biçimde düzeltmelidir” etik ilkesinin hakim olması ümidiyle…

BUNLARA DA BAKIN