Siirt'in En Önemli Vizyon Projesinden Ses Yok! 198 Yapı Yıkılacak Denildi Sadece 1 Metruk Bina Yıkıldı

Siirt'te yapılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri belirlenen takvim doğrultusunda yürütülmesi gerekirken, çalışmaların durduğu görülüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in en önemli vizyon projesi olan kentsel dönüşüm projesine ilişkin görseller, kamuoyunun bilgisine sunuldu, ardından bir metruk bina da yıkılarak projeye başlandığı duyuruldu. Daha sonra çalışmalar bir anda durdu.

198 Yapı Yıkılacak Denildi Sadece 1 Metruk Bina Yıkıldı

Yetkililer, Siirt'te kentsel dönüşüm projesi kapsamında 6 mahallede 77'si ticari, 116'sı konut ve 5'i depodan oluşan 198 yapının yıkımına başlandığını duyurmuş ve yalnızca 1 metruk bina yıkıldı.

Siirt Karakol Mahallesinde 24 Mart 2023 tarihinde kentsel dönüşümün 1’inci etabının ilk çalışması kapsamında metruk evin yıkımından sonra çalışmaların durduğunu belirten mahalle sakinleri kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılmasını isterken bazı vatandaşlar da kentsel dönüşümün mahalle sakinlerini mağdur ettiğini iddia etti.

Kentte hayal olan birçok proje gibi bu projenin de hayal olunmasından endişe ediliyor. Evlerine hak edilen değerin çok altında fiyat verilmesinden dolayı projenin kendilerine bir yarar sağlamayacağını belirten vatandaşlar, yetkililerin daha sağlıklı bir çalışma yapmasını istedi.  

"Kentsel Dönüşüm Projesi Hangi Mahallelerde Uygulanacak?"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan projede; Siirt İli, Merkez İlçesi, Batı, İnönü, Karakol, Sakarya, Ulus ve Ülkü Mahallelerinde mevcutta bulunan 551 konut, 769 ticaret, 56 ofis, 72 depo ve 4 Otel ile alt yapı ve çevre düzenlemesi yer alıyor.

TOKİ iştiraki GEDAŞ (Gayrimenkul Değerleme A.Ş.) tarafından 01.03.2022 tarihinden itibaren Siirt Belediyesi Kızlar Tepesi Parkı Sosyal Tesislerinde kurulacak büroda hak sahipleri ile görüşmelere başlanarak, gerekli bilgilendirmeler yapılmaya başlanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN